Αρχική InfoBaby Εγκυμοσύνη Έντονοι πονοκέφαλοι στην εγκυμοσύνη - Τρόποι αντιμετώπισης

Έντονοι πονοκέφαλοι στην εγκυμοσύνη - Τρόποι αντιμετώπισης

Παρά πολύ συχνά οι γυναίκες κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης υποφέρουν από πονοκεφάλους. Στην πιο ευάλωτη, τρυφερή, αλλά και γεμάτη άγχη και φόβους περίοδο της ζωής τους, αντιμετωπίζουν ένα επιπρόσθετο πρόβλημα που τους επιβαρύνει την καθημερινότητα.

Γράφει ο Dr. Νικόλαος Ναούμ Μ.D. Μαιευτήρας Χειρουργός - Γυναικολόγος

Ο βασικός λόγος που εμφανίζονται συμπτώματα πονοκεφάλου κατά την εγκυμοσύνη είναι οι ορμονικές αλλαγές που συμβαίνουν στον οργανισμό. Έπειτα, το στρες και οι φόβοι που εμπεριέχει αυτή η φάση, λόγω των τεράστιων αλλαγών που συμβαίνουν και ακόμη περισσότερο που πρόκειται να συμβούν, είναι πιθανό να προκαλούν συχνούς πονοκεφάλους.

Πώς να το αντιμετωπίσετε:

Γενικά, είναι καλό κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης να αποφεύγετε τη χρήση φαρμάκων. Ακόμη και τα πιο ελαφριά παυσίπονα δεν είναι η ιδανική λύση για να αντιμετωπίσετε ενοχλήσεις και πόνους που μπορεί να προκύψουν μέσα σε αυτούς τους εννέα μήνες. Αυτό που έχετε να κάνετε είναι να προσπαθήσετε να διαμορφώσετε τον τρόπο ζωής σας, έτσι ώστε να ανακουφίζετε το σώμα και την ψυχολογία σας την περίοδο αυτή.

• Η ελαφριά άσκηση, ιδανικά η yoga και το περπάτημα, θα σας βοηθήσει να μετριάσετε το άγχος σας, να μειώσετε την ένταση, να έρθετε σε επαφή με το σώμα σας και να εξαλείψετε τον πονοκέφαλο.

• Ο διαλογισμός είναι μια διαδικασία που βοηθάει πολύ σε κάθε φάση της ζωής. Συμβουλευτείτε κάποιον ειδικό και ανακαλύψτε ξανά τον εαυτό σας μέσα από την εποικοδομητική αυτή διαδικασία. Ο διαλογισμός βοηθάει σε μικροενοχλήσεις και εκτός εγκυμοσύνης.

• Οι κομπρέσες και τα τακτικά δροσιστικά ντους θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε και να αντιμετωπίσετε τον πόνο στο κεφάλι σας.

Γενικά, είναι πολύ σημαντικό να φροντίζετε τον εαυτό σας τώρα περισσότερο από ποτέ και να τον διευκολύνετε. Μην αδιαφορείτε από ενοχλήσεις που σας στερούν την απόλαυση από την καθημερινότητα. Ο πρώτος σύμμαχος είναι ο γιατρός σας, οπότε για να αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε θέμα, συμβουλευτείτε πρώτα εκείνον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.