Εντοπίστηκε νεκρό βρέφος σε κάδο απορριμάτων

Μια τραγική είδηση ήρθε στο φως πριν από λίγη ώρα καθώς βρέφος εντοπίστηκε νεκρό μέσα σε κάδο απορριμάτων στην περιοχή της Πετρούπολης.

Το χρονικό της υπόθεσης

Το νεογέννητο βρέφος λίγων ημερών εντοπίστηκε από ρακοσυλλέκτη σε κάδο απορριμάτων στην οδό Πίνδου και Ανατολικής Ρωμυλίας στην Πετρούπολη.

Ο ρακοσυλλέκτης την ώρα που έψαχνε στον κάδο βρήκε το νεκρό βρέφος τυλιγμένο σε μία σακούλα μαζί με τον ομφάλιο λώρο και αμέσως, ενημέρωσε την Αστυνομία. Στο σημείο σπεύδουν αστυνομικοί του τμήματος εγκλημάτων κατά ζωής και ιατροδικαστής.

Τα αίτια θανάτου ερευνώνται, ενώ διενεργείται προανάκριση από την Ασφάλεια Αττικής.

Μέσα σε ένα σεντόνι, μέσα στα αίματα και τυλιγμένο ακόμη με τον ομφάλιο λώρο, ένα νεογέννητο βρέφος. Ένα παιδάκι που δεν πρόλαβε να δει το φως της ζωής. «Είδε» το σκοτάδι του ανθρώπου που το άφησε στα σκουπίδια. 

«Μωρό, μωρό» άρχισε να φωνάζει σοκαρισμένος ο άνδρας. Ένας από τους κατοίκους της περιοχής, ο κ. Θανάσης, κατέβηκε να δει τι συμβαίνει. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι αρχές και ιατροδικαστής.

Του έβαλαν στο στόμα πετσέτα

Mάλιστα όποιος το πέταξε στα σκουπίδια φρόντισε το βρέφος να μην βρεθεί ζωντανό καθώς του έβαλαν  χαρτοπετσέτες στο στοματάκι του για να μην μπορεί να πάρει ανάσα. Δεν είναι γνωστό, ακόμα πότε εγκαταλείφθηκε το άτυχο βρέφος στον κάδο όπου βρέθηκε νεκρό.

Γυναίκα κάτοικος της περιοχής είπε ότι είδε το σεντόνι στον κάδο από χθες το βράδυ. Αλλά δεν πήγε το μυαλό της σε τέτοιο κακό. «Συνέχεια αφήνουν ρούχα» λέει στην κάμερα.

Tι δείχνουν οι πρώτες εκτιμήσεις

Η πρώτη εκτίμηση αναφέρει πως ίσως να εγκατέλειψαν το βρέφος στον κάδο το βράδυ της Κυριακής προς τη Δευτέρα.

Οι αρχές φαίνεται πάντως πως έχουν στα χέρια τους υλικό που ίσως οδηγήσει στον εντοπισμό των γονιών. Πληροφορίες αναφέρουν πως οι αστυνομικοί εξετάζουν υλικό από κάμερα στο οποίο έχει εντοπιστεί ένας ύποπτος άντρας να πετά στον κάδο μια σακούλα, όμοια με αυτή στην οποία βρέθηκε μέσα το βρέφος.

Τις έρευνες έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής το οποίο συνεχίσει να συγκεντρώνει καταθέσεις από γείτονες στην περιοχή και ψάχνει για μαρτυρίες που ίσως βοηθήσουν να βρεθεί ο δράστης.

Δεν είναι σαφές αν το μωρό ήταν ζωντανό ή νεκρό όταν το άφησαν. Αυτό θα απαντηθεί από την εξέταση του ιατροδικαστή. Η νεκροψία νεκροτομή θα γίνει την Τρίτη (27.02.2018).