- InfoKids - http://www.infokids.gr -

Επηρεάζεται η θρεπτική αξία των τροφών από το φούρνο μικροκυμάτων;

Όλοι έχουμε ακούσει ότι ο φούρνος μικροκυμάτων μπορεί να επηρεάσει τη θρεπτική αξία των τροφίμων, αλλά σε ποιο βαθμό αληθεύει αυτή η παραδοχή;

Αν το κάνετε σωστά, το μαγείρεμα στο φούρνο μικροκυμάτων είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διατηρήσουν οι τροφές τα μέταλλα και τις βιταμίνες τους.

Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο φαγητό που ετοιμάζεται στα μικροκύματα. Ειδικότερα, εάν χρησιμοποιείτε το λάθος πλαστικό σκεύος είναι πιθανόν να διαρρεύσουν στο γεύμα σας πολλές ανθυγιεινές χημικές ουσίες.

Ωστόσο, εάν ανησυχείτε για το αν λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά μέσω της διατροφής σας, ξεκινήστε να χρησιμοποιείτε τον φούρνο μικροκυμάτων. Στην πραγματικότητα, βρίσκεται στην κορυφή της λίστας με τις ορθές μεθόδους παρασκευής τροφίμων.

Μάλιστα, εάν τον χρησιμοποιήσετε σε συνδυασμό με μικρή ποσότητα νερού, θα διατηρήσετε τις περισσότερες βιταμίνες και μέταλλα στα φαγητά σας σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη μέθοδο μαγειρέματος.

“Κάθε φορά που μαγειρεύετε, τα τρόφιμα θα έχουν κάποια απώλεια θρεπτικών ουσιών. Η καλύτερη μέθοδος μαγειρέματος για τη διατήρηση των θρεπτικών συστατικών είναι αυτή που μαγειρεύει γρήγορα, εκθέτει τα τρόφιμα στη θερμότητα για το μικρότερο δυνατό χρονικό διάστημα και χρησιμοποιεί ελάχιστη ποσότητα υγρού. Αυτό ακριβώς κάνει ο φούρνος μικροκυμάτων”, αναφέρει στην ιστοσελίδα upwave.com η διαιτολόγος και πιστοποιημένη επιστήμονας τροφίμων Catherine Adams Hutt.