Αρχική InfoMommy Έρευνα: Μία στις δύο Ελληνίδες έχει κονδυλώματα

Έρευνα: Μία στις δύο Ελληνίδες έχει κονδυλώματα

Πρόσφατη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από Έλληνες λοιμωξιολόγους, οι οποίοι χρησιμοποίησαν στοιχεία από ασθενείς δημόσιων νοσοκομείων, έδειξε ότι μία στις δύο Ελληνίδες έχει προσβληθεί από τον ιό των κονδυλωμάτων HPV. Το συγκεκριμένο αφροδίσιο νόσημα κάποιες φορές μπορεί να εξελιχθεί σε καρκίνο της μήτρας.

Από την έρευνα που έγινε σε 3.000 Ελληνίδες από 18 μέχρι 70 ετών προκύπτει, όπως λέει ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ότι μεγάλος αριθμός γυναικών στην Ελλάδα παραμένει με επιμένουσα λοίμωξη, ενώ οι Ελληνίδες δεν κάνουν το εμβόλιο κυρίως λόγω άγνοιας, καθώς μία στις δύο δεν ξέρει ότι υπάρχει. Παρήγορο είναι το γεγονός ότι από τις γυναίκες αυτές μόνο το 1% εμφάνισε τελικά καρκίνο της μήτρας.

Σημαντικό και εδώ όπως και σε κάθε άλλο γυναικολογικό πρόβλημα είναι ο έλεγχος με Παπ – τεστ. «Οι περισσότερες απ' αυτές τις λοιμώξεις φεύγουν όπως περνάμε μια ίωση και επίσης σήμερα μπορεί μια γυναίκα να είναι προσβεβλημένη από ένα στέλεχος του ιού και ύστερα από 2-3 χρόνια αυτό το στέλεχος να έχει φύγει ή να προσβληθεί ύστερα από πέντε χρόνια από ένα άλλο στέλεχος του ιού. Άρα δεν έχει κανένα νόημα να ψάχνεται η γυναίκα αν έχει αυτό το στέλεχος ή κάποιο άλλο για ειδικότερες εξετάσεις. Η πρωτογενής πρόληψη παραμένει το Παπ-τεστ», όπως αναφέρει ο αναπληρωτής καθηγητής κυτταρολογίας Α. Καρακίτσος.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.