Φόρτωση Εκδηλώσεις
Αρχική Εκδηλώσεις Παιδιά, ελάτε να φτιάξουμε πόλεις πάνω σε πλανήτες στο εργαστήριο STEAM @Public Κολωνακίου (22/4)

Παιδιά, ελάτε να φτιάξουμε πόλεις πάνω σε πλανήτες στο εργαστήριο STEAM @Public Κολωνακίου (22/4)

Τα εργαστήρια STEAM με την blast επιστρέφουν στο νέο Public στο Κολωνάκι. Το Σάββατο 22 Απριλίου στις 12:00, τα Public σας προσκαλούν να γνωρίσετε το εργαστήριο blast architecture. Μέσα από το αρχιτεκτονικό παιχνίδι με τουβλάκια LEGO®, τα παιδιά καλλιεργούν την ομαδικότητα, τη φαντασία και την κριτική σκέψη!

Το blast architecture είναι ένα αποκλειστικό πρόγραμμα της blast (build and learn art • science • technology) που έχει σχεδιαστεί με βάση την αρχιτεκτονική σύνθεση. Ο αρχιτεκτονικός τρόπος σκέψης λειτουργεί σαν εργαλείο και όχι σαν αυτοσκοπός, με στόχο την ανάπτυξη ποικίλων δεξιοτήτων, σε ένα περιβάλλον μάθησης μέσα από το παιχνίδι. Καλλιεργεί έτσι τη συνεργασία, την επικοινωνία και την κριτική σκέψη. Παράλληλα, τα παιδιά εφαρμόζουν στην πράξη γνώσεις γύρω από την οικοδομική, την πολεοδομία, τη στατική και την αισθητική. Το βασικό υλικό του προγράμματος είναι το σετ LEGO® Architecture Studio, καθώς και ποικιλία από πολύχρωμα τουβλάκια LEGO®.

Στις 22 Απριλίου, τα παιδιά θα δημιουργήσουν τις δικές τους πόλεις και κτίρια πάνω σε πλανήτες με αφιλόξενες συνθήκες!

Το εργαστήριο είναι δομημένο και ορίζει κάθε φορά ένα σενάριο, μια υπόθεση εργασίας, γύρω από την οποία τα παιδιά συνεργάζονται και προτείνουν τις δικές τους δημιουργίες. Χρησιμοποιούν τη φαντασία τους, σχεδιάζουν και κατασκευάζουν αντικείμενα, κτίρια ή ολόκληρες πόλεις, σύμφωνα με τις προδιαγραφές και τις απαιτήσεις του εκάστοτε προβλήματος προς επίλυση. Αξιολογούν και βελτιώνουν τις κατασκευές τους και τέλος τις παρουσιάζουν και τις αιτιολογούν.

Βασική εισηγήτρια του προγράμματος blast architecture είναι η Μαρίνα Σταμπολή, Αρχιτέκτων Μηχανικός, η οποία ασχολείται με μελέτες πολιτιστικών και εκπαιδευτικών κτιρίων και παράλληλα έχει πολυετή εμπειρία στην εκπαίδευση.

Για παιδιά 8+ ετών

Λόγω αυξημένης ζήτησης και περιορισμένου αριθμού θέσεων, είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής εδώ.

Οι συμμετέχοντες θα προκύψουν μετά από κλήρωση και θα ειδοποιηθούν τηλεφωνικώς και με e-mail για την επιβεβαίωση της συμμετοχής τους.

Public Κολωνακίου
Σκουφά 3, Κολωνάκι

Εκδήλωση:
Παιδιά, ελάτε να φτιάξουμε πόλεις πάνω σε πλανήτες στο εργαστήριο STEAM @Public Κολωνακίου (22/4)
Χώρος:
Public Κολωνακίου
Διεύθυνση:
Σκουφά 3
Κολωνάκι,
+ Χάρτης Google

Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.