Εύκολη και υγιεινή συνταγή για αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού

αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού

Ένα εύκολο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

Ποιος δεν γνωρίζει ότι τα πορτοκάλια αποτελούν πλούσια πηγή βιταμινών, ιχνοστοιχείων και φυτικών ινών; Και ακολούθως, ποιος δεν γνωρίζει ότι τα θρεπτικά αυτά συστατικά είναι ευεργετικά για τον οργανισμό; Τα πορτοκάλια περιέχουν πάνω από 170 ουσίες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση, γεγονός που τα καθιστά απολύτως απαραίτητα ιδίως για το διατροφολόγιο των παιδιών.

Ένα πορτοκάλι δίνει 60-80 θερμίδες και καλύπτει μεγάλο ποσοστό των ημερήσιων αναγκών του οργανισμού σε βιταμίνη C.

Το συγκεκριμένο εσπεριδοειδές προσφέρει στον οργανισμό την ενέργεια που χρειάζεται για να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της καθημερινότητας, ενώ αποτελεί σύμμαχο για τη σωστή ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού μας συστήματος, διεγείροντας την παραγωγή των λευκών αιμοσφαιρίων στο σώμα.

Δεν υπάρχει λόγος να καθυστερείτε! Το Σαββατοκύριακο που έρχεται, μπείτε στην κουζίνα μαζί με τα παιδιά και αφού τα ενημερώσετε για τα πολλαπλά διατροφικά οφέλη του πορτοκαλιού, δοκιμάστε να φτιάξετε νόστιμες και υγιεινές συνταγές με πορτοκάλι.

Ένα εύκολο γλυκάκι που θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους στο σπίτι είναι τα αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού. Στο τέλος, καθώς θα τα δοκιμάζετε, ενθαρρύνετε τα παιδιά να θυμηθούν όσα έμαθαν καθ’ όλη τη διαδικασία για τη διατροφική αξία του φρούτου!

Αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού

Λίστα Συστατικών

(Για 12-16 ατομικά φορμάκια)

5 αβγά
250 γρ. φυτικό βούτυρο σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
2 φλιτζ. τσαγιού μαύρη ζάχαρη
2 πορτοκάλια μετρίου μεγέθους
100 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι ή 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
Ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα

Πώς να το φτιάξετε

  1. Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα βάζουμε να βράσουν σε ένα κατσαρολάκι με άφθονο νερό για 1 ώρα περίπου, μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε να στεγνώσουν. Έπειτα, τα κόβουμε στη μέση, αφαιρούμε το πάνω και το κάτω μέρος τους, τα κουκούτσια (αν έχουν) και την άσπρη μεμβράνη και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ. Ο πολτός που θα χρησιμοποιήσουμε πρέπει να είναι γύρω στα 250-280 γρ.
  3. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη μαύρη ζάχαρη, μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε τα αβγά ένα-ένα και τον πολτό των πορτοκαλιών. Μέσα σε μπολ ανακατεύουμε την πούδρα των αμυγδάλων με το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και προσθέτουμε σταδιακά το μίγμα του αλευριού στον κάδο του μίξερ, ανακατεύοντας μέχρι να έχουμε ένα λείο και ομοιογενές μίγμα.
  4. Μοιράζουμε το μίγμα σε 12 ατομικά φορμάκια και ψήνουμε τα κεκάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30-35 λεπτά περίπου. Ελέγχουμε αν ψήθηκαν, βυθίζοντας μία οδοντογλυφίδα στο κέντρο τους. Αν βγει καθαρή, είναι έτοιμα. Αφήνουμε τα κεκάκια να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε, πασπαλίζοντάς τα με λίγη άχνη ζάχαρη και λίγο ξύσμα πορτοκαλιού.

Διαβάστε επίσης:

Η Γωγώ Δελογιάννη μάς φτιάχνει vegan κέικ λεμόνι

Συνταγή για γρήγορο κέικ σε κούπα (με γεύση που θυμίζει μπισκότο)

Κέικ με ελαιόλαδο και χαρούπι: Μια συνταγή με τα πιο θρεπτικά υλικά για τα παιδιά