Farfalle με Pepperoni

Μια ιταλική συνταγή, που θα ξετρελάνει τα παιδιά με τα χρώματα και τα αρώματά της, από την Αλεξία Αλεξιάδου.

Υλικά

• 500 γρ. πάστα φαρφάλες χρωματιστές
• ¼ κούπας λάδι
• 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 κόκκινη πιπεριά σε λωρίδες
• 1 πράσινη πιπεριά σε λωρίδες
• 300 γρ. πεπερόνι σε φετάκια
• 1 κούπα ντοματάκια ψιλοκομμένα
• 3 κουταλιές κέτσαπ
• 1 κουταλιά ξίδι balsamico
• 1 κουταλιά ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
• 200 γρ. φέτα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Ζεστάνετε το λάδι σ΄ ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε σ΄ αυτό το κρεμμύδι και τις πιπεριές 5΄. Προσθέστε το πεπερόνι κι ανακατέψτε μερικά λεπτά επάνω στη φωτιά.
2. Προσθέστε τα ντοματάκια, την κέτσαπ, το ξίδι και το βασιλικό και σιγοβράστε τα 15′. Βράστε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό με 2 κουταλιές λάδι. Στραγγίστε τα κι αδειάστε τα σ΄ ένα μεγάλο μπολ. Περιχύστε τα με τη σάλτσα και σερβίρετέ τα αμέσως σε μικρά μπολάκια για να παίρνουν τα παιδιά. Πασπαλίστε τα με τριμμένο τυρί φέτα.

Χρόνος προετοιμασίας 30΄
Χρόνος μαγειρέματος 30΄
Βαθμός δυσκολίας @