Αρχική Infokids Συνταγές Φιλέτο σολομού στο φούρνο με μαγιονέζα

Φιλέτο σολομού στο φούρνο με μαγιονέζα

Το ψάρι στεγνώνει εύκολα με το ψήσιμο. Ειδικά τα ψάρια με λεπτή σάρκα χρειάζονται μια ιδιαίτερη μεταχείριση όταν πρόκειται να ψηθούν στο φούρνο. Ο μόνος τρόπος για να ψηθεί σωστά και να κρατήσει τη ζουμερή του υφή είναι να το τυλίξουμε σε χαρτί.

Διπλώνουμε το χαρτί με ρεβέρ και το κλείνουμε σαν φάκελο σε κάποια απόσταση από την επιφάνεια του ψαριού. Ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για 15-20 λεπτά συνήθως, αφού αυτός ο τρόπος ενδείκνυται κυρίως για ψάρια μικρού μεγέθους (μπαρμπούνια, σαρδέλες, αλλά και πολλά θαλασσινά).

Σήμερα που θα δοκιμάσουμε φιλέτο σολομού σίγουρα το θέλουμε ζουμερό! Οπότε σκεπάστε το με λίγο χαρτάκι και σε ελάχιστη ώρα θα έχετε ένα ζουμερό πιάτο!

Υλικά:

4 κ.σ. μαγιονέζα

½ κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος κόλιανδρος

1 κ.σ. χυμός λάιμ

4 φιλέτα σολομού

2 ντομάτες, ψιλοκομμένες

1 μεγάλο μαρούλι, κομμένο σε κομμάτια

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.