Φριτάτα με σπανάκι και ανθότυρο

Ελάτε να φτιάξουμε μια διαφορετική και πιο υγιεινή ομελέτα που σίγουρα θα αγαπήσουν τα παιδιά και δεν θα αφήσουν ούτε μια μπουκιά στο πιάτο τους!

Υλικά:

6 αβγά
450 γρ. σπανάκι
5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
1 φλ.τσ. ανθότυρο
3 κ.σ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
2 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο
2 κ.σ. δυόσμο ψιλοκομμένο
1/3 φλ.τσ. ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
αλάτι
πιπέρι


Εκτέλεση:

Πλένουμε και ζεματίζουμε για 1′ το σπανάκι σε νερό που βράζει. Το ψιλοκόβουμε και το σφίγγουμε να φύγουν όλα τα υγρά του. Σ’ ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε καλά τ’ αβγά και προσθέτουμε το ανθότυρο σε κομμάτια, τη γραβιέρα,τα μυρωδικά και το σπανάκι, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Χτυπάμε να ενωθούν τα υλικά. Σε βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και όταν κάψει καλά ρίχνουμε το μείγμα των αβγών. Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί 5′, μέχρι να ροδίσει ελαφρά από κάτω. Με τη βοήθεια ενός πιάτου ή με δύο σπάτουλες τη γυρίζουμε να ψηθεί και από την άλλη πλευρά 5′ ακόμα. Τη σερβίρουμε ζεστή.

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα φούρνου με πατάτες και κολοκυθάκια

Μοσχαράκι λεμονάτο με καρότα και πράσα

5 συνταγές για ζυμαρικά με λαχανικά που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο δύσκολα με το φαγητό παιδιά