Αρχική Infokids Συνταγές Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

Φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου

Για το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας σας προτείνουμε να φτιάξετε τραγανές φτερούγες κοτόπουλου με σάλτσα μπάρμπεκιου. Η σπιτική αυτή σάλτσα μπάρμπεκιου είναι μια θαυμάσια μαρινάδα για χοιρινό και αρνάκι.

Υλικά:

40 φτερούγες κοτόπουλου

Για τη σάλτσα barbeque:

1 κιλό ντομάτα τριμμένη
1 λίτρο ζωμός κότας
170 ml ξύδι
170 γρ. μαύρη ζάχαρη
30 ml ελαιόλαδο
2 κ.σ. γλυκιά πάπρικα
2 κ.σ. πολύ καλή ρίγανη του βουνού
400 γρ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

Εκτέλεση:

Αρχικά φτιάχνουμε τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο σε χαμηλή φωτιά μέχρι αυτά να μαλακώσουν (7 - 10 λεπτά). Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά μέχρι η σάλτσα μας να αρχίσει να πήζει.Απομακρύνουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη ρίγανη και χτυπάμε στο μπλέντερ. Αν βρίσκουμε τη σάλτσα πολύ γλυκιά, προσθέτουμε ξύδι. Αν συμβαίνει το αντίθετο προσθέτουμε ζάχαρη.Αφού η σάλτσα κρυώσει, κρατάμε ξεχωριστά 400 γρ. σάλτσα για το σερβίρισμα και μαρινάρουμε τις φτερούγες με την υπόλοιπη σάλτσα για μία ημέρα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά.Η σάλτσα που σερβίρεται ξεχωριστά δεν πρέπει να έχει έρθει σε επαφή με το ωμό κοτόπουλο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.