Αρχική Infokids Συνταγές Γαρίδες λεμονάτες με μουστάρδα

Γαρίδες λεμονάτες με μουστάρδα

Το καλοκαίρι, τα θαλασσινά και τα ψάρια έχουν την τιμητική τους και είναι η καλύτερη εποχη για να τα γευτούμε μικροί και μεγάλοι. Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας δεν θα έχει το κλασικό κρέας αλλά νόστιμες και ζουμερές γαρίδες.

Οι γαρίδες αποτελούν μια ξεχωριστή θαλασσινή γεύση και καταφέρνουν να συνδυάζουν μοναδικά οργανοληπτικά χαρακτηριστικά με ένα υψηλό σε θρεπτικά συστατικά περιεχόμενο.Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα θαλασσινά οι γαρίδες περιέχουν υψηλές συγκεντρώσεις δυο μοναδικών αντιοξειδωτικών συστατικών της ασταξανθίνης και του σεληνίου.Μάλιστα, αξιοσημείωτα είναι τα ευρήματα ορισμένων μελετών που υποστηρίζουν ότι το σελήνιο των γαρίδων είναι κατά 80-85% βιοδιαθέσιμο, δηλαδή μπορεί κατά 80-85% να απορροφηθεί μέσω της διατροφής και να εισέλθει στις μεταβολικές πορείες του οργανισμού μας. Η έλλειψη σεληνίου έχει συσχετιστεί με εμφάνιση προβλημάτων στη λειτουργία των πνευμόνων και της καρδιάς, ενώ επίσης η έλλειψή του έχει συσχετιστεί με προβλήματα στη γνωστική λειτουργία και με εμφάνιση κατάθλιψης. Βάλτε λοιπόνοικογενειακώς στο πιάτο σας αυτήν της υψηλής θρεπτικής αξίας επιλογή που συνδυάζει ποιότητα και γευστικότητα.

Υλικά:

500 γρ. γαρίδες γίγας χωρίς κέλυφος
100 γρ. κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
100 γρ. ελαιόλαδο
1 συμπυκνωμένος ζωμός λαχανικών
40 γρ. πιπεριές κόκκινες σε λεπτές ροδέλες
40 γρ. πιπεριές πράσινες σε λεπτές ροδέλες
15 γρ. χυμός λεμονιού
2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
100 γρ. νερό
1 κουτ. γλυκού αλάτι
1 κουτ. σούπας φρέσκος ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση:

Βγάλτε τις γαρίδες και βάλτε τις σε τρυπητό σκεύος, πάνω από ένα βαθύ μπολ, το οποίο θα μαζεύει τα υγρά.Σκεπάστε το σκεύος με μια βρεγμένη πετσέτα ή με μεμβράνη κατάλληλη για τρόφιμα και τοποθετήστε το στο θάλαμο συντήρησης του ψυγείου. Οι γαρίδες έχουν αποψυχθεί μόλις αποκτήσουν τη σχετική ελαστικότητά τους. Ξεπλένετε καλά τις γαρίδες και τις αφήνετε να στραγγίξουν σε τρυπητό σκεύος.Σε βαθύ τηγάνι σοτάρετε στο ελαιόλαδο, το κρεμμύδι και τις πιπεριές μέχρι να γυαλίσουν.Κατόπιν προσθέτετε το μαϊντανό, το ζωμό και το νερό. Ανακατεύετε καλά να διαλυθεί ο ζωμός και βράζετε για ακόμα 2 λεπτά.Τοποθετείτε τις γαρίδες και τις αλατίζετε ελαφρώς από πάνω. Ανακατεύετε με απαλές κινήσεις για 2 λεπτά ακόμα. Τέλος προσθέτετε το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Ανακατεύετε ελαφρά και αποσύρετε από τη φωτιά, πασπαλίζετε με το μαϊντανό και σερβίρετε αμέσως. Σερβίρετε με ρύζι και πράσινη σαλάτα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.