Αρχική Infokids Συνταγές Γαύρος πανέ

Γαύρος πανέ

KATSARO 021Ν Σήμερα έχουμε όρεξη για ψαράκι και σας προτείνουμε τραγανό γαύρο πανέ.

Υλικά

½ κιλό γαύρο
60 γρ. αλεύρι
100 γρ.ελαιόλαδο
80 γρ. τρίμμα φρυγανιάς ή ξερού ψωμιού
αλάτι
πιπέρι
2 αυγά

Εκτέλεση

Πλένουμε το γαύρο, αφαιρούμε το κεφάλι και τα εντόσθια, τους ανοίγουμε βεντάλια κατά μήκος της κοιλιάς και αφαιρούμε το μεσαίο κόκαλο. Αφού τους ξεπλύνουμε, τους στεγνώνουμε με χαρτί κουζίνας. Βάζουμε το αλεύρι σε ένα πιάτο και σπάμε τα αυγά σε ένα μπολ. Αλευρώνουμε τα «σάντουιτς» των γαύρων περνώντας τα από το αλεύρι 2-3 φορές και τα βουτάμε στα αυγά να υγρανθούν καλά. Κατόπιν περνάμε από το τρίμμα να παναριστούν. Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα. Στραγγίζοντας σε χαρτί κουζίνας σερβίρουμε προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Εάν θέλουμε στο τρίμμα προσθέτουμε σκόνη ξηρού σκόρδου και πολύ ψιλοκομμένο μαϊντανό για περισσότερη γεύση και χρώμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.