Το σχολικό κολατσιό των παιδιών, είναι πονοκέφαλος για τις μαμάδες; Όχι πια!
Σήμερα φτιάχνουμε απολαυστικά κρουασάν με γέμιση πατάτας και αλλαντικών!
Θα χρειαστείτε, για τη ζύμη:
- 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 50 γρ. φρέσκια μαγιά
- 1 1/2 φλ. φρέσκο γάλα
- 1/ φλ. ηλιέλαιο
- 1 αυγό
- λίγη ζάχαρη και αλάτι
Για τη γέμιση:
- 4 μέτριες πατάτες
- 1 κρεμμύδι
- 2 κ. σούπας βούτυρο
- 150 γρ. γαλοπούλα
- αλάτι και θυμάρι
Για το άλειμμα:
- 4 κ. σούπας βούτυρο
Ας ξεκινήσουμε!
- Ρίχνετε τη μαγιά στο ελαφρά ζεστό γάλα, ώσπου να διαλυθεί η μαγιά.
- Προσθέστε αλάτι και αυγό και ανακατέψτε καλά.
- Ρίχνετε σταδιακά τα υπόλοιπα υλικά, ανακατεύοντας.
- Αφήστε το να φουσκώσει.
- Πάμε στη γέμιση: Βράστε τις πατάτες και πολτοποιήστε τις.
- Σε ένα τηγάνι βάλτε το βούτυρο, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο. Σοτάρετε ελαφρά και προσθέστε την ψιλοκόμενη γαλοπούλα.
- Ενώστε τις πατάτες με τα παραπάνω υλικά, το θυμάρι και το αλάτι.
- Πάμε στη ζύμη: Αφού έχει φουσκώσει, χωρίστε τη ζύμη σε κομμάτια και ανοίξτε το φύλλο, με πάχος 1 εκ. περίπου.
- Κόψτε σε τριγωνικά κομμάτια και βάλτε στο κέντρο 1 κουταλιά ζύμη.
- Τυλίξτε τα όλα και σε αντικολλητικό χαρτί, ψήστε στο φούρνο (180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου), αφού πρώτα απλώσετε βούτυρο στην επιφάνεια με ένα πινέλο.
Καλή επιτυχία!