Αρχική Infokids Συνταγές Γεμιστό λαβράκι στη σχάρα

Γεμιστό λαβράκι στη σχάρα

BBQ_Seabass_with_aioli_P2_865x3311399-335089

Ένα υπέροχο, ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, για κάθε περίσταση!

Υλικά (για 4 άτομα):

3 λαβράκια μετρίου μεγέθους

2 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

5 φρέσκα κρεμμύδια μικρα

2 ΣΚ. Σκόρδου πολτοποιημενες

1 μικρό βολβό φοινικιο ψιλοκομμενο

1 κ.γλ. φρέσκο βούτυρο

4 κ.σ. ψίχα απο μπαγιάτικο ψωμι

3 κ.σ. γάλα

3-4 κλαδάκια δεντρολιβανο

αλάτι - πιπέρι

Εκτελεση:

Πλενουμε καλά τα λαβράκια και άρα αφήνουμε να στραγγίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την ψίχα του ψωμιού, το βούτυρο, το φοινοκιο, το γάλα, το σκόρδο και τα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε ανάλογα αλάτι και πιπέρι.

Γεμιζουμε με το μείγμα τις κοιλιές των ψαριών και τα δένουμε απαλά με σπάγγος κουζίνας. Λαδωνουμε τη σχάρα στο γκριλ του φούρνου η στα κάρβουνα και βάζουμε πάνω τα ψάρια. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10 λεπτά απο καθε μεριά. Επείτα ανασηκώνουμε τα ψάρια και ακουμπάμε πάνω στη σχάρα τα κλαδάκια απο το δεντρολίβανο και ψήνουμε για ακομα 3 λεπτά απο κάθε πλευρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.