Αρχική Quiz Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

Γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

cookingday4.4Αναρωτηθήκατε ποτε γιατί μαγειρεύουμε το φαγητό και δεν το τρώμε ωμό;

Λαχανικά

Τα λαχανικά είναι σκληρά και άνοστα αν δεν τα μαγειρέψουμε.

Κρέας

Ο κύριος λόγος που τα μαγειρεύουμε - ψήνουμε, είναι για να σκοτώσουμε τα βακτήρια που περιέχουν. Αν φάμε το κρέας ωμό, είναι επικίνδυνο για την υγεία μας. Παράλληλα, όταν ψήσουμε το κρέας μπορούμε να το κάνουμε πολύ νόστιμο.

Αυγά

Είναι επικίνδυνο να μην βράσουμε τα αυγά, γιατί εγκυμονεί ο κίνδυνος της σαλμονέλας. Έτσι, βράζοντάς τα, είμαστε σίγουροι πως αποφεύγουμε αυτόν τον κίνδυνο.

Ζυμαρικά

Μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά για να μαλακώσουν. Εδώ όμως υπάρχει και κάτι άλλο. Αν δεν τα μαγειρέψουμε και τα φάμε ώμα, τότε θα δυσκολέψουμε πολύ τον οργανισμό μας κατά τη χώνεψη.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.