Γρανίτα με αχλάδι και μπανάνα

Οι γρανίτες και τα παγωτά κυριαρχούν στις προτιμήσεις μικρών και μεγάλων κάθε καλοκαίρι καθώς αποτελούν μια πρώτης τάξεως λύση για να δροσιστούμε και να ξεδιψάσουμε. Το Σαββατοκύριακο λόγω καύσωνα μπήκαμε στη κουζίνα με τα πιτσιρίκια μας και μετά τη θάλασσα φτιάξαμε μια απίθανη φρουτένια συνταγή γρανίτας αξιοποιώντας τα αχλάδια και τις μπανάνες που είχαμε στο ψυγείο.

Υλικά:

1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι νερό
3 μεγάλα αχλάδια ή πέντε μικρά
2 μπανάνες
χυμό ενός πορτοκαλιού
χυμό ενός λεμονιού
1 ασπράδι αυγού


Εκτέλεση:

Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν (για δέκα λεπτά περίπου, σε χαμηλή φωτιά). Ξεφλουδίζουμε και βγάζουμε τα κουκούτσια από τα αχλάδια, τα χτυπάμε στο μπλέντερ πολύ καλά.Προσθέτουμε τις μπανάνες και τους χυμούς του πορτοκαλιού και του λεμονιού, τα χτυπαμε καλά στο μπλέντερ μαζί με το αχλάδι.Όταν χτυπηθούν καλά τα βάζουμε στο σιρόπι μας. Σε ένα μπόλ βάζουμε το ασπράδι του αυγού και το χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει μαρέγκα. Βάζουμε και ανακατεύουμε την μαρέγκα σιγά σιγά με τα φρούτα και το σιρόπι (με το μίξερ). Όταν γίνει ενα ομοιόμορφο μείγμα το βάζούμε στην κατάψυξη σε ενα πλαστικό μπόλ. Ανά μία ωρα το βγάζουμε και το χτύπαμε με το μίξερ (4-5 φορές).