Αρχική InfoDad H μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των όρχεων

H μαριχουάνα μπορεί να προκαλέσει καρκίνο των όρχεων

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στην ιατρική επιθεώρηση Cancer, υποστηρίζει ότι οι άνδρες που καπνίζουν μαριχουάνα μπορούν να εμφανίσουν διπλάσιες πιθανότητες να διαγνωστούν με καρκίνο των όρχεων σε σχέση με άλλους που δεν κάπνισαν ποτέ τσιγάρα από κάνναβη.
Σύμφωνα με την αμερικανική μελέτη η σχέση αυτή αφορά συγκεκριμένα έναν τύπο όγκου, που είναι γνωστός ως μη σεμίνωμα.

"Αυτή είναι η τρίτη μελέτη που εμφανίζει τουλάχιστον διπλάσιο κίνδυνο αυτής της μορφής καρκίνου των όρχεων μεταξύ των νεαρών ανδρών που καπνίζουν μαριχουάνα", εξηγεί η Βικτώρια Κορτέση του πανεπιστημίου της Νότιας Καλιφόρνιας στο Λος Άντζελες, η οποία ηγήθηκε της μελέτης.

"Προσωπικά θεωρώ ότι πρέπει να το λάβουμε σοβαρά υπόψη μας τώρα", πρόσθεσε επισημαίνοντας ότι τα ποσοστά καρκίνου των όρχεων αυξάνονται ανεξήγητα τον τελευταίο αιώνα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.