H μουσταλευριά της Αργυρώς Μπαρμπαρίγου

Αδράξτε την ευκαιρία που τα σταφύλια έχουν ήδη μαζευτεί για να γίνει το κρασί και προμηθευτείτε μούστο. Ο μούστος αποτελεί την πρώτη ύλη για την μουσταλευριά που είναι ένα ελαφρύ γλύκισμα για όλες τις ώρες της ημέρας.

Υλικά:

5 ποτήρια νερού κομμένο μούστο
3/4 ποτηριού νερού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/4 ποτηριού νερού σιμιγδάλι ψιλό
1 κουταλάκι του γλυκού θυμαρίσιο μέλι
1/2 κουταλάκι του γλυκού κοπανισμένη μαστίχα
1 φλιτζάνι καβουρδισμένα αμύγδαλα

Για το γαρνίρισμα

1/2 φλιτζ. καβουρδισμένο σουσάμι
κανέλα

Εκτέλεση:

Βάζετε το μούστο σε κατσαρόλα να ζεσταθεί. Προσθέτετε το αλεύρι και το σιμιγδάλι ανακατεύοντας με σύρμα (όχι με κουτάλα) για να μη σβολιάσουν. Ρίχνετε το μέλι, τα αμύγδαλα και τη μαστίχα συνεχίζοντας το ανακάτεμα. Μόλις πάρει βράση η μουσταλευριά, την αδειάζετε σε μπολάκια (ή σε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος). Την πασπαλίζετε όσο είναι ακόμα ζεστή με καβουρδισμένο σουσάμι και κανέλα.