Αρχική Νέα Holyland: Το θεματικό πάρκο του Θείου Δράματος

Holyland: Το θεματικό πάρκο του Θείου Δράματος

Θέλετε να ζήσετε από κοντά τις τελευταίες στιγμές του Χριστού πριν απο την σταύρωση και την άνασταση; Να παρευρεθείτε στο Μυστικό Δείπνο και να δείτε το Χριστό στο σταυρό; Το θεματικό πάρκο των Αγίων Τόπων, Holyland, στο Ορλάντο των ΗΠΑ υπόσχεται να πραγματοποιήσει την επιθυμία σας να ζήσετε τις ιστορίες της Βίβλου.
Πρόκειται για άλλο ένα ευφάνταστο και άκρως τουριστικό ψυχαγωγικό πάρκο από τους μαιτρ του είδους. Οι επισκέπετες του ξεχωριστού αυτού πάρκου-μουσείου γυρίζουν 2000 χρόνια πίσω, στα γεγονότα και στους τόπους που περιγράφει η Βίβλος. Σύμμαχοί τους σε αυτό το πρωτότυπο ταξίδι στο χρόνο, είναι τα ιδιαίτερα σκηνικά που αναπαριστούν πιστά την ατμόσφαιρα και τη μαγεία της εποχής καθώς και οι ήχοι που διεγείρουν τις αισθήσεις και δημιουργούν μια πρωτόγνωρη εμπειρία. Η μουσική ομάδα του πάρκου καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας απαγγέλει κομμάτια από τη Βίβλο και ψάλλει ύμνους και επαίνους αφιερωμένους στο Θεό. Αρχαιολόγοι με ειδίκευση στην εποχή της Βίβλου εξηγούν και αναλύουν τα γεγονότα και την εποχή που διαδραματίζεται μπροστά στα μάτια τους.
Μόλις ο επισκέπτης περάσει τις πύλες του πάρκου, μεταφέρεται στη ζωή και την καθημερινότητα της αρχαίας Ιερουσαλήμ. Μπροστά στα μάτια των επισκεπτών παρουσιάζεται η υπαίθρια αγορά της Ιερουσαλήμ όπου οι τουρίστες μπορούν να συνομιλούν με τους εμπόρους, ο Κήπος των Εθνών στο Όρος των Ελαιών όπου ο Ιησούς προσευχήθηκε λίγο πριν από τη σύλληψή του, το τραπέζι και ο χώρος που διεξήχθη ο Μυστικός Δείπνος του Ιησού με τους μαθητές όπου οι επισκέπτες μπορούν να καθίσουν και να βιώσουν από κοντά τα γεγόνοτα όπως διαδραματίστηκαν λίγο πριν τη προδοσία του Ιούδα ενώ το κοινό μπορεί να περιηγηθεί στα μέρη που έζησε και έδρασε ο Ιησούς κατά τη διάρκεια της ζωής του. Στο ειδικά διαμορφωμένο αμφιθέατρο παρουσιάζεται μέσα από θεατροποιημένα γεγονότα το περιεχόμενο της Βίβλου ενώ υπάρχει και μια ευρεία γκάμα πιστών αντιγράφων των αντικειμένων και των ρούχων της εποχής. Τα κύματα που χορεύουν και στη συνέχεια ηρεμούν για να περπατήσει πάνω ο θεάνθρωπος σύμφωνα με το θαύμα καθώς και το ομοίωμα της βάρκας του Ιησού όπου ταξίδευε για να διαδώσει το λόγο του μαζί με τους πιστούς του μαθητές κλέβουν τις εντυπώσεις.
Ένας ολόκλήρος λόφος είναι αφιερωμένος στη Σταύρωση. Ο Ιησούς παρουσιάζεται στο κεντρικό σταυρό ενώ δεξιά και αριστερά του βρίσκονται οι άλλοι δύο κατάδικοι. Η εικόνα είναι καθηλωτική. Στη συνέχεια, ο επισκέπτης οδηγείται στον τάφο όπου το σώμα του Ιησού θάφτηκε, για να αναστηθεί λίγο αργότερα αφού νίκησε τον θάνατο.
Οι υπεύθυνοι της Holyland δηλώνουν ότι πέρα από τη διασκέδαση και τον ενθουσιασμό των επισκεπτών, κύριο μέλημα τους είναι να προβάλλουν τα διδάγματα και τη ζωή του Χριστού, να φέρουν το κοινό κοντά στην Εκκλησία καθώς και να ενθαρρύνουν τους πιστούς να ακολούθουν τη χριστιανική λατρεία.
Ένας προορισμός κατάλληλος για μικρούς και μεγάλους που θέλουν να έρθουν σε επαφή με το Θείο Δράμα και να μάθουν από κοντά περισσότερα στοιχεία για το χριστιανισμό.

Περισσότερες πληροφορίες για το περιεχόμενο και τις ώρες λειτουργίας του πάρκου θα βρείτε στην ιστοσελίδα www.holylandexperience.com


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.