Αρχική InfoTeens Sports Hot Dog: Κατάβαση για δύο

Hot Dog: Κατάβαση για δύο

Είναι η εξέλιξη του rafting, αλλά πιο γρήγορο και επιθετικό. Ως εκ τούτου υπόσχεται ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις έτσι όπως θα διαπλέετε μαζί με τον παρτενέρ σας τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς.

Αν και το όνομά του παραπέμπει σε «βρόμικες» γευστικές απολαύσεις, τo Hot Dog στην περίπτωσή μας διαβάζεται εναλλακτικά. Πρόκειται για μία από τις πιο συγκλονιστικές δραστηριότητες σε ποταμίσια νερά. Όχι μόνο γιατί ανεβάζει την αδρεναλίνη στα ύψη, αλλά κι επειδή μπορεί να γίνει η πιο extreme ρομαντική διαδρομή για δύο μέσα στην ομορφιά της άγριας φύσης. Η κατάβαση του ποταμού στην περίπτωση του Hot Dog γίνεται με διθέσιο φουσκωτό σκάφος, πιο στενό και πολύ πιο ευέλικτο από το αντίστοιχο στο rafting, ενώ τα κουπιά χρησιμοποιούνται για τη σωστή πλοήγηση πάνω από τους καταρράκτες και την αποφυγή εμποδίων. Συνήθως τη διαδρομή ακολουθούν μαζί 6-8 φουσκωτά σκάφη, ενώ σε όλη τη διάρκεια συνοδεύει επαγγελματίας οδηγός. Η καλύτερη περίοδος για να κατεβείτε τα ποτάμια είναι από Μάιο μέχρι Οκτώβριο, ενώ είναι απαραίτητο να έχετε παρακολουθήσει πρώτα μερικά μαθήματα και να έχετε λάβει μέρος ως πλήρωμα σε σκάφος rafting. Τότε μπορείτε πιο εύκολα να μεταπηδήσετε στο διθέσιο φουσκωτό, το οποίο προσφέρει μεγαλύτερη αυτονομία και ευελιξία. Ίσως και περισσότερη δυσκολία, γι’ αυτό στην αρχή είναι σκόπιμο να ξεκινήσετε από ποτάμια που έχουν χαρακτηριστεί από τους ειδικούς εύκολα ή μέτριας δυσκολίας και να ανεβείτε σταδιακά στα ποτάμια που είναι δύσκολα και απότομα. Κάθε σχολή εκμάθησης της δραστηριότητας προσφέρει το βασικό εξοπλισμό, δηλαδή σκάφος, κουπί, κράνος, σωσίβιο, αντιανεμικό, στολή νεοπρέν και ποδιά. Εσείς τι θα έχετε μαζί σας; Μαγιό, ένα δεύτερο ζευγάρι παπούτσια, γιατί το πρώτο θα βραχεί, ένα μπλουζάκι, πετσέτα, καπέλο και γυαλιά ηλίου. Κι ακόμη, όλη σας την ψυχραιμία, πνεύμα συνεργασίας και αποφασιστικότητα.

Info
ΕΥ ΖΗΝ, Εθνικής Αντιστάσεως 103, 154 51, Ν. Ψυχικό, 2106754300, Fax: 2106729727.

ECO ACTION, Αγ. Αναργύρων 16, 105 54, Ψυρρή, Αθήνα, 2103317866-7.
E-mail: ecoaction@internet.gr

TREKKING HELLAS, Φιλελλήνων 7, 105 57 Αθήνα, 2103310323-6, Fax: 2103234548.
Web: http://www.trekking.gr
E-mail: info@trekking.gr

NO LIMITS, Βάση Καρύταινας, 2791031450.
Γραφείο Αθήνας, Ψαρρών 37 & Αριστοτέλους, 152 32 Χαλάνδρι, 2106820021
Web: http://www.nolimits.com.gr
E-mail: info@nolimits.com.gr

Alpine Zone, Βασιλίτσα Ιωαννίνων - Τηλ. Ιωάννινα: 26510 23222 - Τηλ. Βασιλίτσα: 26550 24822
E-mail: info@alpinezone.gr

Οι βαθμοί δυσκολίας
Κάθε ποτάμι έχει το δικό του βαθμό δυσκολίας, ο οποίος υπολογίζεται με βάση τη μορφολογία του και τις ιδιαιτερότητές του.

ΒΑΘΜΟΣ Ι. Εύκολο ποτάμι, με κανονική ροή και απλά εμπόδια.
ΒΑΘΜΟΣ IΙ. Μέτριο, με ακανόνιστη ροή, μικρά αντιρέματα, δίνες και μικρές κάθετες πτώσεις.
ΒΑΘΜΟΣ IIΙ. Δύσκολο, με ψηλά κύματα, απομονωμένους βράχους και πολλά εμπόδια κατά μήκος.
ΒΑΘΜΟΣ ΙV. Πολύ δύσκολο, συχνά απρόβλεπτο. Οι δίνες και τα βράχια αυξάνουν τη δυσκολία.
ΒΑΘΜΟΣ V. Εξαιρετικά δύσκολο, με απότομες κλίσεις και κάθετες πτώσεις. Συχνά η πρόσβαση είναι από μόνη της περιπέτεια.
ΒΑΘΜΟΣ VΙ. Είναι πολύ επικίνδυνα ποτάμια και είναι μάλλον αδύνατη η κατάβασή τους.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.