Αρχική InfoMommy Διατροφή & Fitness Η πέτσα από το ψάρι παχαίνει; Είναι καλό να την αφαιρούμε;

Η πέτσα από το ψάρι παχαίνει; Είναι καλό να την αφαιρούμε;

Απαντά ο Πάρης Παπαχρήστος, Διαιτολόγος - Διατροφολόγος MSc

Το λίπος του ψαριού χαρακτηρίζεται ως "καλό" λίπος κι αυτό επειδή συνίσταται κυρίως από τα ω-3 πολυακόρεστα λιπαρά, για τα οποία υπάρχει πληθώρα ερευνών που υπογραμμίζουν το ρόλο τους στην θωράκιση της υγείας του οργανισμού. Αυτό που επίσης διαφαίνεται από μελέτες, είναι ότι η πρόσληψη ω-3 λιπαρών οξέων στην Ελλλάδα είναι χαμηλή, σε αντίθεση με τα ζωικά "κακά" κορεσμένα λιπαρά που είναι αυξημένα, συμπαρασύροντας και τη συνολική πρόσληψη λιπαρών. Οπότε για τα ψάρια, θα πρότεινα την αφαίρεση της πέτσας μόνο όταν είναι τηγανητά, επειδή το αλεύρι και το λάδι που έχει απορροφηθεί, ιδιαίτερα μετά απο τόσο υψηλή θερμική επεξεργασία, μειώνει την καρδιοπροστατευτική δράση των ω-3 λιπαρών. Συνολικά, για τη μείωση του "κακού" λίπους, θα πρότεινα να αφαιρείτε την πέτσα από τη γαλοπούλα και το κοτόπουλο, να αγοράζετε άπαχα μέρη από το χοιρινό και το μοσχάρι και να αφαιρείτε το ορατό λίπος.

Σε συνεργασία με το medNutrition.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.