Αρχική InfoSchool Δημοτικό Η ύλη των μαθηματικών στην ΣΤ' Δημοτικού είναι ίδια με εκείνη της Α' Γυμνασίου;

Η ύλη των μαθηματικών στην ΣΤ' Δημοτικού είναι ίδια με εκείνη της Α' Γυμνασίου;

Είμαι μητέρα ενός παιδιού που πηγαίνει στην ΣΤ Δημοτικού. Πρόσφατα σε μια συγκέντρωση γονέων έμαθα ότι η ύλη των μαθηματικών που θα διδαχτούν αυτή τη χρονιά επαναλαμβάνεται και στην Α’ Γυμνασίου. Αληθεύει;

Ευχαριστούμε θερμά για τις πολύτιμες πληροφορίες τον Γεώργιο Γεωργαντά, Καθηγητή Μαθηματικών του Lycée Franco-Hellénique Eugène Delacroix (Ελληνογαλλική Σχολή Ευγένιος Ντελακρουά)

Η Α΄ Γυμνασίου, όπως είναι γνωστό, αποτελεί την τάξη υποδοχής του παιδιού στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.
Συγκεκριμένα για το μάθημα των μαθηματικών που ρωτάτε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Δημοτικό ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος βασικής εκπαίδευσης ενώ στο Γυμνάσιο οι πρώτες αυτές γνώσεις αξιοποιούνται, αναπτύσσονται και ταυτόχρονα εμπλουτίζονται με νέες.
Πιο συγκεκριμένα τα μαθηματικά της Α΄ Γυμνασίου περιέχουν στην Άλγεβρα τα κεφάλαια: α) Φυσικών αριθμών, β) κλασμάτων, γ) δεκαδικών αριθμών, δ) των ποσοστών, ε) των αναλόγων ποσών στ) εξισώσεων πρώτου βαθμού και θετικών, αρνητικών αριθμών.
Στη Γεωμετρία τώρα τα κεφάλαια: α) βασικών γεωμετρικών εννοιών, β) αξονικής κεντρικής συμμετρίας γ) βασικών εννοιών στα τρίγωνα- παραλληλόγραμμα και τραπέζια.
Αν εξαιρέσει λοιπόν κανείς τους θετικούς και τους αρνητικούς αριθμούς όλα τα υπόλοιπα κεφάλαια έχουν διδαχθεί στην ΣΤ΄ Δημοτικού.
Αυτό το οποίο διαφοροποιείται στην Α΄ Γυμνασίου είναι η μέθοδος εμπέδωσης των παραπάνω εννοιών, η επιστημονικότερη διατύπωσή τους αλλά και η δυνατότητα χρήσης τους στην επίλυση θεωρητικών και πρακτικών προβλημάτων της καθημερινότητας.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.