Ίδρυμα Ιστορίας Ελευθερίου Βενιζέλου Αθήνα

Χρ.Λαδά 2, Αθήνα | Τηλ.: 210 3221254, Fax: 210 3220566 | Ιστοσελίδα: www.veniselos.gr

Το Ίδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου ιδρύθηκε το 1986 από τη Λέσχη Φιλελευθέρων, η οποία το ‘προικοδότησε’ με δικά της περιουσιακά στοιχεία. Στόχοι της ύπαρξης αλλά και της όλης δραστηριότητας του Ιδρύματος είναι οι εξής:
α) Συγκέντρωση ιστορικών αρχείων για την ιστορία του Ελευθερίου Βενιζέλου καθώς και της αντίστοιχης περιόδου του εθνικού και ιστορικού βίου των Ελλήνων.
β) Συστηματική κατάταξη του υλικού αυτού, με σκοπό την αξιοποίησή του από τους ερευνητές.
γ) Η διευκόλυνση και, γενικώς, η προώθηση συγγραφής μονογραφιών πάνω στα θέματα που ενδιαφέρουν το Ίδρυμα. Τα χρονικά όρια, πάντως, του ιστορικού ενδιαφέροντος του Ιδρύματος είναι δυνατόν να επεκταθούν, κατά την κρίση της Διοίκησης, και σε ιστορικές περιόδους που προηγούνται εκείνης του Ελευθερίου Βενιζέλου ή και την ακολουθούν, εφόσον δεν είναι, από πολλές απόψεις, ούτε δυνατή αλλά ούτε και σκόπιμη η στεγανοποίηση των ιστορικών περιόδων.
Έτσι, το Ίδρυμα συνεργάζεται στενά με τη Λέσχη – διευκολύνοντας την αξιοποίηση του πλούσιου υλικού που αυτή συνέλεξε κατά τη διάρκεια της μακροχρόνιας ύπαρξής της.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.