Αρχική Infokids Αποδράσεις Kυριακάτικη εξόρμηση στη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι

Kυριακάτικη εξόρμηση στη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι


Εκμεταλλευτείτε την κυριακάτικη αργία και αποδράστε οικογενειακώς στην πανέμορφη Λίμνη Βουλιαγμένης στο Λουτράκι. Ένας κοντινός προορισμός που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε τις τελευταίες καλοκαιρινές σας βουτιές πριν το φθινόπωρο μπει για τα καλά στη ζωή μας αλλά και να περπατήσετε στην καταπράσινη φύση που αγκαλιάζει αρμονικά τη λίμνη.

Σε απόσταση αναπνοής, μόλις μία ώρα από την Αθήνα, η Λίμνη της Βουλιαγμένης ή αλλιώς η Λίμνη Ηραίου, τα τελευταία χρόνια ανάγεται στους καλύτερους κοντινούς προορισμούς. Ο τόπος οφείλει την ονομασία του στον αρχαιολογικό χώρο του Ναού της Ήρας που βρίσκεται σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από τη Λίμνη και καταλαμβάνει την μύτη του ακρωτηρίου. Η λίμνη με το χαρακτηριστικό οβάλ της σχήμα, διαμορφώθηκε κατόπιν καθίζησης που υπέστη το έδαφος κατά την αρχαιότητα. Το νερό της λίμνης που επί της ουσιας είναι λιμνοθάλασσα είναι θαλασσινό με αποτέλεσμα να αποτελεί πρώτης τάξεως ευκαιρία για βουτιές μικρών και μεγάλων, αλλά για και ψάρεμα. Μάλιστα, λόγω του φαινομένου της παλίρροιας που παρατηρείται σχεδόν ανά έξι ώρες, η κατεύθυνση των νερών αλλάζει με αποτέλεσμα αρκετές φορές να παρατηρείται το γεγονός η μία πλευρά της λίμνης να έχει νηνεμία την ίδια ακριβώς στιγμή που η άλλη πλευρά απεναντί της έχει ελαφρύ κυματισμό.
Ο επισκέπτης από την πρώτη στιγμή θα μαγευτεί από το φυσικό τοπίο και θα χαλαρώσει από τα προβλήματα και τις σκοτούρες της καθημερινότητας. Η κορινθιακή γη προσφέρει μια ποικιλία τοπίων όπως ιστορικούς αρχαιολογικούς χώρους, ορεινές διαδρομές για πεζοπορία στο πευκοδάσος και φυσικά καλό φαγητό στις γραφικές ψαροταβέρνες της ευρύτερης περιοχής.
Περπατήστε με τα παιδιά στη καταπράσινη φύση, παίξτε ομαδικά παιχνίδια και ελάτε σε επαφή με το περιβάλλον!


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.