Αρχική Infokids Συνταγές Και ο κολιός τον... Αύγουστο

Και ο κολιός τον... Αύγουστο

Είναι η εποχή του κολιού και εμείς θα τον γευτούμε σε μια συνταγή που θα συνδυάσει στη σάλτσα της μοσχομυριστά λαχανικά της ελληνικής γης.

Υλικά

Επιλέξτε 1 κολιό για κάθε άτομο

500 γραμμ. ντομάτες

1 κρεμμύδι

2 σκελίδες σκόρδο

λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο

1 λεμόνι

100 ml λευκό κρασί, ξηρό

5 κουτ. ελαιόλαδο

αλάτι

πιπέρι

προαιρετικά 1 κουτ. σούπας καρυδόψιχα

Εκτέλεση

Καθαρίζετε καλά τα ψάρια στο εσωτερικό τους, τα πλένετε και τα στραγγίζετε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.

Τα αλατίζετε στο εσωτερικό της κοιλιάς και τα περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

Τα τοποθετείτε σε ένα πυρίμαχο σκεύος και τα αφήνετε στην άκρη.

Σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά σοτάρετε το κρεμμύδι, που έχετε ψιλοκόψει. Προσθέτετε το μαϊντανό, το σκόρδο, τρίβετε τις ντομάτες, ρίχνετε το κρασί, το αλάτι και το πιπέρι και βράζετε περίπου 20 λεπτά.

Στη συνέχεια περιχύνετε τα ψάρια με τη σάλτσα και τα ψήνετε 30 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C.

Πριν βγάλετε από το φούρνο πασπαλίζετε με την καρυδόψιχα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.