Κεφτεδάκια με καλαμπόκι

Ποιος είπε ότι τα κεφτεδάκια γίνονται μόνο με κιμά; Εμείς μπήκαμε στη κουζίνα και φτιάξαμε παρέα με τα πιτσιρίκια πεντανόστιμα και θρεπτικά κεφτεδάκια με καλαμπόκι.

Μια ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ιδέα για κεφτεδάκια

Το καλαμπόκι αν και περιέχει αρκετά θρεπτικά συστατικά, είναι από τα πιο παρεξηγημένα σιτηρά και δεν επαινείται συχνά για τη διατροφική του αξία.  Το καλαμπόκι έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε κορεσμένα λιπαρά, χοληστερίνη και αλάτι. Είναι καλή πηγή φυτικών ινών και φολικού οξέος, ενώ το 82% των θερμίδων του προέρχεται από τους υδατάνθρακες.

Υλικά:

1 συσκευασία καλαμπόκι κατεψυγμένο
1/2 φλiτζάνι κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
4 κουτ. σούπας μαιντανό
4 κουτ. σούπας άνηθο
3 αβγά
1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
1 1/2 – 2 φλυτζάνια καλαμποκάλευρο
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
αραβοσιτέλαιο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζετε ελαφρά το καλαμπόκι και παράλληλα σωτάρετε το ψιλικομμένο κρεμμύδι. Στραγγίζετε καλά και λιώνετε ελαφρά με το πηρούνι το μισό καλαμπόκι και το ρίχνετε σε ένα μπολ.

Προσθέτετε το υπόλοιπο καλαμπόκι, το σωταρισμένο κρεμμύδι,τη λιαστή ντομάτα, τον μαιντανό τον άνηθο,την γραβιέρα και τα αβγά ελαφρώς χτυπημένα. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε το μισό καλαμποκάλευρο ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ .

Ανακατεύεται με ένα κουτάλι μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρευστος χυλός. Προσθέστε λίγο αλεύρι αν χρειαστεί. Αφήστε για 30′ λεπτά στο ψυγείο. Κατόπιν παίρνετε τμηματικές κουταλιές απο το μείγμα και τηγανίζετε σε καυτό λάδι. Τοποθετείτε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρετε συνοδεύοντας με σαλάτα ή ό,τι άλλο θέλετε.

Διαβάστε επίσης:

Καλοκαιρινή σαλάτα με κριθαράκι

Πατάτες γεμιστές με σπανάκι και τυριά

5 συνταγές για ζυμαρικά με λαχανικά που θα λατρέψουν ακόμα και τα πιο δύσκολα με το φαγητό παιδιά