Αρχική Infokids Συνταγές Κεφτεδάκια με ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι

Κεφτεδάκια με ντομάτα και κοφτό μακαρονάκι

Τα κεφτεδάκια είναι ένας μεζές που όλοι αγαπάμε! Όταν, μάλιστα, συνδυάζονται με σάλτσες, ζυμαρικά και τυριά γίνονται ακόμα πιο νόστιμα. Ο κιμάς, όμως, φτιάχνεται από πολλά είδη κρέατος. Ποιο να διαλέξουμε για να φτιάξουμε τα μπιφτέκια μας; Τα δύο επικρατέστερα είδη είναι εκείνος που φτιάχνεται από μοσχαρίσιο και εκείνος που φτιάχνεται από χοιρινό κρέας. Ας δούμε τα χαρακτηριστικά τους.

Μοσχαρίσιος: Είναι αυτός που επιλέγουμε περισσότερο για τα μπιφτέκια και τα κεφτεδάκια μας. Πρέπει να έχει λίγο λίπος και μάλιστα ένα ποσοστό 20% βοηθά περισσότερο το μπιφτέκι να κρατήσει την υγρασία του και να παραμείνει ζουμερό!

Χοιρινός: Ζουμερός και αφράτος κιμάς! Συνήθως χρησιμοποιείται μαζί με άλλους για την παρασκευή κεφτέδων, λαχανοντολμάδων και ντολμάδων. Οπότε εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις γεύσεις. Μπορείτε να ανακατέψετε τους κιμάδες και να φτιάξετε πεντανόστιμα και μαλακά κεφτεδάκια για το σημερινό τραπέζι. Πάντα, όμως, να θυμάστε ότι ο κιμάς σας πρέπει να είναι καλά καθαρισμένος και αν χρειάζεται δύο φορές περασμένος από τη μηχανή!

Καλή όρεξη!

Υλικά: 

500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος
½ φλ. φρυγανιά
1 κρεμμύδι τριμμένο
1 καρότο ψιλοτριμμένο
1 αβγό
αλάτι-πιπέρι
1/4 φλ. ελαιόλαδο
10 ντοματίνια κομμένα στη μέση

Διαβάστε τη συνέχεια στο infowoman.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.