Κοτόπουλο με καραμελωμένα καρότα

Αν τα παιδιά παραπονιούνται ότι έχουν βαρεθεί να τρώνε το κοτόπουλο με πατάτες δεν έχετε παρά να τους το σερβίρετε με μια διαφορετική γαρνιτούρα που θα τα ξετρελάνει.

Εμείς τη δοκιμάσαμε πρόσφατα και την απολαύσαμε! Σας προτείνουμε λοιπόν τα καραμελωμένα καρότα. Δώστε τους την ευκαιρία να τα γευτούν εναλλακτικά και θα νιώσουν στον ουρανίσκο τους την υπέροχη γλυκιά γεύση και την μαλακή υφή του καρότου που λιώνει στο στόμα.

Ξέρετε πόσο θρεπτικά είναι τα καρότα; Λόγω της υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτίνη, συνθέτουν την βιταμίνη Α, η οποία προστατεύει το συκώτι απομακρύνοντας τα λίπη και τη χοληστερόλη.

Υλικά

4 φιλέτα κοτόπουλο από στήθος
3 κουταλιές ελαιόλαδο
4 καρότα κομμένα σε χοντρά κομμάτια
1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
4 κουταλιές κρέμα μπαλσάμικου
4 κουταλιές μουστάρδα
ρίγανη
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε και καθαρίζετε τα φιλέτα, τα αλατίζετε και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Τοποθετείτε τα φιλέτα σε ένα ταψάκι και τα ραντίζετε με το ελαιόλαδο. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά. Βγάζετε το ταψάκι από το φούρνο και αλείφετε τα φιλέτα με μουστάρδα και ρίγανη. Ξαναβάζετε το ταψάκι στο φούρνο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 5 λεπτά ακόμα στο γκριλ. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε τα καρότα, ½ φλυτζάνι νερό και λίγο αλάτι. Τα αφήνετε να βράσουν μέχρι να εξατμιστούν τελείως όλα τα υγρά. Πασπαλίζετε με τη ζάχαρη και προσθέτετε 4 κουταλιές κρέμα μπαλσαμικού και αφήνετε τα καρότα να καραμελώσουν. Σερβίρετε τα φιλέτα με τα καραμελωμένα καρότα και λίγη φρέσκια ρίγανη.

Διαβάστε επίσης:

Ομελέτα φούρνου με αρακά και καρότο

Καραμελωμένοι ξηροί καρποί με σοκολάτα – Το γλυκό σνακ που θα προσφέρει στα παιδιά όση ενέργεια χρειάζονται

Κέικ σταφίδας με σπορέλαιο