Κοτόπουλο ψητό σε μαρινάδα μπαλσάμικου

Το Κυριακάτικο τραπέζι αυτής της εβδομάδας θα έχει φυσικά το κλασικό κοτόπουλο συνοδευμένο με μια απίστευτη μαρινάδα μπαλσάμικου ξυδιού.

Δεν ξέρω αν χρησιμοποιείτε μαρινάδες για το μαγείρεμα σας όμως καλό είναι να τις υιοθετήσετε γιατί με την προσθήκη τους το κρέας και η γεύση του αναδεικνύονται με τον καλύτερο τρόπο!

Οι έτοιμες συσκευασμένες μαρινάδες, συχνά έχουν συντηρητικά και περιττή ζάχαρη ή αλάτι, συστατικά που μπορεί να τα αποφύγει κανείς φτιάχνοντας τη δική του σπιτική μαρινάδα, που θα κάνει το κρέας σας να έχει μοναδική γεύση.

Υλικά

1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
2 κ.σ. μουστάρδα
1 λεμόνι (ο χυμός του και ξύσμα)
1/2 φλιτζ. ξύδι μπαλσάμικο
1/2 φλιτζ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση:

Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά μαζί και μαρινάρουμε το κοτόπουλο από 2 ώρες μέχρι και 24. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220 βαθμούς.Βάζουμε το κοτόπουλο σε ταψάκι και περιχύνουμε με τη μαρινάδα. Τοποθετούμε το ταψάκι στο φούρνο, χαμηλώνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 1 ώρα. Αν πάρει χρώμα πολύ γρήγορα, τυλίγουμε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. Σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Μακαρόνια με μπαστουνάκια κολοκυθιού και γαρίδες

Μπριζόλες με ντοματίνια

Πατάτες τηγανητές με σάλτσα γιαουρτιού