Αρχική Infokids Συνταγές Κουραμπιέδες με σοκολάτα δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Κουραμπιέδες με σοκολάτα δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Τα Χριστούγεννα είναι συνώνυμα με τους κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα. Ο αγαπημένος μας Στέλιος Παρλιάρος κάνει την γεύση των κουραμπιέδων ακόμα πιο μοναδική και πιο λαχταριστή καθώς τους προσθέτει σοκολάτα κάνοντας τους πιο ξεχωριστούς απ' ό,τι έχουμε συνηθίσει.

Υλικά

300 γρ. βούτυρο γάλακτος, αιγοπρόβειο
110 γρ. άχνη ζάχαρη
125 γρ. αμύγδαλα λευκά
550 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
25 γρ. κακάο
Γλάσο
200 γρ. άχνη ζάχαρη
1 κ.γ. κακάο
1 ασπράδι από μικρό αυγό
1 κ.γ. χυμός λεμονιού

Εκτέλεση:

Απλώνουμε τα αμύγδαλα σε ένα ταψί και τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C για 10 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα αλέθουμε στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη.Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Όπως το ζυμάρι είναι μαλακό, το απλώνουμε σε μία λαδόκολλα σε πάχος 1-1,5 εκ. Αφήνουμε στο ψυγείο να σφίξει για περίπου μισή ώρα. Βγάζουμε από το ψυγείο και κόβουμε διάφορα σχήματα με κουπ πατ της αρεσκείας μας . Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 15 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν.Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί με έναν αβγοδάρτη και με ένα πινέλο αλείφουμε τους κουραμπιέδες να είναι κρύοι. Αφήνουμε κατά μέρος μέχρι να σταθεροποιηθεί το γλάσο. Τους διατηρούμε σε μεταλλικό κουτί.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.