Κράμπλ Μπανάνας

Το κράμπλ είναι ένα εύκολο και πολύ νόστιμο γλυκάκι για να αξιοποιήσετε τα φρούτα που έχετε στο ψυγείο σας.

Είναι ένα δημοφιλές γλυκό στο εξωτερικό και το ιδιαίτερο όνομά του σημαίνει «τρίμματα» και υποδηλώνει μια ζύμη μπισκότου φτιαγμένη από αλεύρι, ζάχαρη και βούτυρο η οποία όταν ψήνεται δεν αποκτά ενιαία υφή, με αποτέλεσμα να μοιάζει σαν να είναι χοντροτριμμένη.

Μπορεί επίσης να ψηθεί μόνο του και να χρησιμοποιηθεί σαν τριμμένο μπισκότο πάνω από γλυκά, παγωτά ή και βάση για τσίζκεϊκ.

Υλικά

4 μπανάνες

Μισό φλιτζάνι τσαγιού χυμός λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη καστανή

6 μπισκότα Digestive ή πτι μπερ

2 κουταλιές της σούπας αμύγδαλα ανάλατα

2 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

Λίγη ζάχαρη


Εκτέλεση

Βουτυρώνουμε ένα μεγάλο πυρίμαχο σκεύος και πασπαλίζουμε με λευκή ζάχαρη. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις απλώνουμε στο σκεύος. Τις περιχύνουμε με το χυμό λεμονιού και τις πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα αμύγδαλα στο μούλτι και τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις μπανάνες και ψήνουμε το γλυκό για 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.

Διαβάστε επίσης:

Κέικ λεμόνι, καρύδα με γλάσο λεμονιού

Μπισκότα φουντουκιού

Κέικ με μήλα και σως καραμέλας