Αρχική Infokids Συνταγές Κρεμ μπριλέ ροδάκινο

Κρεμ μπριλέ ροδάκινο

Creme-Brulee-with-Peaches_opt Ένα από τα πιο ελαφριά επιδόρπια που μπορείτε να προσφέρετε στα παιδιά είναι η κρεμ μπριλέ ενισχυμένη με τη γεύση και τα αρώματα του ροδάκινου.

Υλικά

300 ml κρέμα γάλακτος
200 ml γάλα
100 γρ τυρί κρέμα
1 κλωναράκι βανίλιας
90 γρ ζάχαρη
4 κρόκοι αυγού
4 μισά ροδάκινου (κονσέρβα) σε κύβους

Εκτέλεση

Σχίζετε το κλωναράκι βανίλιας κατά μήκος και στη μέση. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη, το τυρί κρέμακαι το κλωναράκι βανίλιας μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να μπορεί να ξυστεί το κλωναράκι βανίλιας. Μην αφήνετε το μίγμα να βράσει! Προσθέτετε τους κρόκους αυγού και χτυπάτε με ένα μίξερ χειρός.

Ζεσταίνετε τους κύβους ροδάκινου στο φούρνο, χρησιμοποιώντας ένα ταψί, ή σε μπεν μαρί και προθερμαίνετε το φούρνο στους 150 °C. Μοιράζετε το ροδάκινο σε 6 φορμάκια για σουφλέ και τα γεμίζετε με το μίγμα της κρέμας.

Ψήνετε την κρέμα στο φούρνο για 45 λεπτά. Μόλις στερεοποιηθεί η κρέμα, τη βγάζετε από το φούρνο και την αφήνετε να κρυώσει.

Πριν το σερβίρισμα, πασπαλίζετε την κρέμα με καστανή ζάχαρη και την καραμελώνετε τοποθετώντας το φορμάκι κάτω από το καυτό γκριλ. Ιδανικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ειδικό φλόγιστρο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.