Κριθαράκι με μανιτάρια

Η νηστεία βρίσκεται στο απόγειο της και πλέον μικροί και μεγάλοι έχουμε προσαρμόσει πλήρως το διατροφολόγιο μας. Σήμερα θα φτιάξουμε ένα νόστιμο και άκρως θρεπτικό πιάτο με κριθαράκι και μανιτάρια. Εντάσσοντας αυτό το λαχανικό στη διατροφή μας, εξασφαλίζουμε υψηλής βιολογικής αξίας πρωτεΐνη, εφοδιαζόμαστε με πολύτιμα μέταλλα και ιχνοστοιχεία, κρατάμε μακριά τη χοληστερίνη και δημιουργούμε υπέροχες συνταγές.

Υλικά:

700 γραμμάρια κριθαράκι
600-700 γραμμάρια μανιτάρια
3-4 κρυμμύδια
4 ποτήρια χυμός ντομάτας
μαιντανός
σκόρδο
λάδι
αλάτι

Εκτέλεση:

Σωτάρουμε τα κρεμμύδια και τα μανιτάρια.Ρίχνουμε την σάλτσα,το ανάλογο νερό και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια.Στην συνέχεια, ρίχνουμε το κριθαράκι.Μόλις “τραβήξει” τα νερά του, σβήνουμε.