Αρχική InfoMommy Νέα Lancet: Οι Έλληνες σε υψηλότερο κίνδυνο από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα λόγω κρίσης

Lancet: Οι Έλληνες σε υψηλότερο κίνδυνο από σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα λόγω κρίσης

Οικονομικά ευάλωτοι χαρακτηρίζονται οι Έλληνες σε νέα μελέτη που δημοσιεύεται στην βρετανική ιατρική επιθεώρηση Lancet. Η αιτία σύμφωνα με τη μελέτη βρίσκεται στις επιπτώσεις που έχει οικονομική κρίση στο σύστημα περίθαλψης στην Ελλάδα. Το άσχημο είναι ότι σύμφωνα με τη μελέτη, την οποία υπογράφει και ο ελληνικής καταγωγής Αλέξανδρος Κεντικελένης του τμήματος κοινωνιολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, οι Έλληνες χάνουν την πρόσβαση στις υπηρεσίες περίθαλψης και αντιμετωπίζουν υψηλότερο κίνδυνο μόλυνσης από τον ιό HIV και από τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα.

Σύμφωνα με την έρευνα, στα τέλη του 2010 υπήρξε κατακόρυφη αύξηση των μολύνσεων από τον ιό HIV, ενώ οι προβλέψεις δείχνουν ότι το 2011 θα υπάρξει επιπλέον αύξηση των κρουσμάτων κατά 52%. Σύμφωνα με τον κ. Κεντικελένη πολλοί χρήστες ναρκωτικών είναι άνεργοι και καταφεύγουν στην πορνεία για να εξασφαλίσουν χρήματα για να αγοράσουν ναρκωτικά.

Στην έκθεση επισημαίνεται, επίσης, ότι οι ανθρωποκτονίες και οι κλοπές σχεδόν διπλασιάστηκαν την περίοδο μεταξύ 2007 και 2009, ενώ το ίδιο διάστημα μειώθηκε κατά περίπου 40% ο αριθμός των δικαιούχων επιδομάτων πρόνοιας εξαιτίας των περικοπών.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.