Λαζάνια με γαλοπούλα και σπανάκι

Ήρθε η ώρα  της εβδομάδας να γευτούμε τα αγαπημένα μας ζυμαρικά. Για ακόμη μια φορά, αφήνουμε για λίγο στην άκρη τα μακαρόνια, επιλέγουμε τα λαζάνια και τα σερβίρουμε με γαλοπούλα και σπανάκι.

Υλικά

600 γραμμάρια μοτσαρέλα τριμμένη
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
20ml ελαιόλαδο
3 φιλέτα γαλοπούλας
170 γραμμάρια φρέσκο σπανάκι ψιλοκομμένο ή κατεψυγμένο
1 συσκευασία λαζάνια
Αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε καυτό νερό βράζουμε για 2 με 3 λεπτά τα λαζάνια ίσα ίσα να μαλακώσουν λίγο αλλά να παραμείνουν σκληρά. Στη συνέχεια τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα λαδώνουμε καλά ένα – ένα για να μη κολλήσουν μεταξύ τους. Κόβουμε τα φιλέτα γαλοπούλας στην μέση οριζοντίως. Τα σοτάρουμε με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά για ένα λεπτό από τη κάθε πλευρά. Δεν θα έχουν ψηθεί εντελώς, γιατί θα μαγειρευτούν στο φούρνο. Αλατοπιπερώνουμε. Στρώνουμε στον πάτο ενός ταψιού λίγη κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με λίγη παρμεζάνα και βάζουμε από πάνω μια στρώση λαζάνια. Ξαναβάζουμε κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και μετά στρώνουμε τα κομματάκια κοτόπουλου και το μισό σπανάκι. Συνεχίζουμε με λαζάνια, κρέμα γάλακτος, πάλι κοτόπουλο και το υπόλοιπο σπανάκι. Ξαναστρώνουμε λαζάνια, λίγη κρέμα γάλακτος, παρμεζάνα και τελειώνουμε με την μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά στους 180 βαθμούς.