Αρχική InfoTeens Παιχνίδια – Gadgets Lego και smartphone συνεργάζονται και λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ!

Lego και smartphone συνεργάζονται και λύνουν τον κύβο του Ρούμπικ!

Ο Κύβος του Ρούμπικ είναι τρισδιάστατο μηχανικό παζλ που θεωρείται το καλύτερο σε πωλήσεις παιχνίδι στον κόσμο. Σε έναν κλασσικό κύβο του Ρούμπικ κάθε μία από τις έξι έδρες καλύπτεται από εννιά αυτοκόλλητα με έξι χρώματα (παραδοσιακά λευκό, κόκκινο, κίτρινο, πράσινο, μπλε και πορτοκαλί). Ένας μηχανισμός περιστροφής επιτρέπει σε κάθε έδρα να περιστρέφεται ανεξάρτητα από τις άλλες, με αποτέλεσμα να συγχέονται τα χρώματα. Για να λυθεί το παζλ, πρέπει κάθε έδρα του κύβου να αποτελείται αποκλειστικά από αυτοκόλλητα του ίδιου χρώματος.

Η προσπάθεια επίλυσης του γρίφου, απαιτεί επιμονή, κοφτερό μυαλό και επιδεξιότητα. Η επιτυχημένη λύση του γρίφου δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο γεγονός που αποτυπώνεται στις άπειρες προσπάθειες που πρέπει να καταβάλει κάποιος και ενδεχομένως να καταφέρει να το λύσει.

Στο βίντεο που ακολουθεί παρακολουθείστε πώς το Cubestormer II, ένα ρομποτικό κατασκεύασμα, το οποίο συνδέεται με σύστημα Android ενός κινητού Smartphone και έχει στην επιφάνειά του lego, κατάφερε να λύσει μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα, τον κύβο Ρούμπικ. Πρωταγωνιστικό ρόλο στην επιτυχημένη προσπάθεια κατέχει η κάμερα του κινητού, καθώς καταγράφει κάθε επιφάνεια του κύβου. Στη συνέχεια και έχοντας επεξεργαστεί και στις 4 επιφάνειες, προσδιορίζει τα χρώματα και με τη βοήθεια του Bluetooth, στέλνει την εντολή για το ποια θα είναι η επόμενη κίνηση.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.