Αρχική Βιβλία "Mέσα απ’ το τραγούδι - Μαθαίνω μουσική γραφή και ανάγνωση"

"Mέσα απ’ το τραγούδι - Μαθαίνω μουσική γραφή και ανάγνωση"

Ένα βιβλίο για τη μουσική, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο για τη διδασκαλία της μουσικής γραφής, ανάγνωσης και θεωρίας, και με τίτλο «Mέσα απ’ το τραγούδι - Μαθαίνω μουσική γραφή και ανάγνωση» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Νεφέλη.

Το βιβλίο των Φ. Μώραλη - Γ. Τηγανούρια είναι μια εισαγωγή στη μέθοδο σολφέζ και βοηθά το παιδί να κατανοήσει το ρυθμό και σταδιακά να ακούει και να γράφει μουσική.

Το Α΄ μέρος ξεκινά με απλές ρυθμικές αξίες και τραγούδια που κινούνται στο διάστημα της τρίτης μικρής και βήμα-βήμα επεκτείνονται στην έκταση της οκτάβας (ντο-ντο΄). Στα επόμενα μέρη ακολουθεί και ολοκληρώνεται η ύλη όλης της θεωρίας και του solfege, ενώ παράλληλα βιώνονται και κατανοούνται στοιχεία της αρμονίας.

Η σειρά απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς και μαθητές ωδείων και σχολείων. Ο μαθητής που ήδη διδάσκεται κάποιο μουσικό όργανο με χαρά θα ανακαλύψει καινούριο υλικό και θα εμπεδώσει καλύτερα τη μουσική γνώση.

Την εικονογράφηση έχει επιμεληθεί ο Δημήτρης Στεβής.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.