Μακαρονάδα με ντομάτες και γαρίδες

Η μακαρονάδα της εβδομάδας ξεφεύγει λίγο από τις καθιερωμένες επιλογές μας. Τα θαλασσινά είναι απαραίτητα για το διατροφολόγιο των παιδιών καθώς φημίζονται για τα Ω-3 λιπαρά που περιέχουν αλλά για την πληθώρα πρωτεϊνών, βιταμινών και μετάλλων που προσλαμβάνει άμεσα ο οργανισμός. Είναι γεγονός ότι τα παιδιά δεν τρώνε εύκολα ψάρι αλλά είναι στο χέρι σας να τους παρουσιάσετε το πιάτο με τέτοιο τρόπο ώστε να τους προσελκύσει να το φάνε δίχως φωνές και φασαρίες. Σήμερα επιλέγουμε να συνοδεύσουμε τα ζυμαρικά μας με γαρίδες που σίγουρα θα ενθουσιάσουν όποιον τις γευτεί.

Υλικά:

½ κιλό σπαγγέτι
3 κολοκυθάκια κομμένα σε μπαστουνάκια
12 γαρίδες μεγάλο μέγεθος
400 γραμμάρια ντομάτες ώριμες ψιλοκομμένες
2-3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
½ φλιτζάνι κρασί
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 κουταλάκι ζάχαρη
αλάτι
ιπέρι
τυρί τριμμένο

Εκτέλεση

Παίρνουμε τις γαρίδες και τις καθαρίζουμε από τα κεφάλια, το κέλυφος της πλάτης και το μαύρο εντεράκι.Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε το σκόρδο. Ρίχνουμε και τα κολοκυθάκια και τα σοτάρουμε και αυτά μαζί με τις ντομάτες και τη ζάχαρη για 5-6 λεπτά. Αλατοπιπερώνουμε.Προσθέτουμε και τις γαρίδες, τις σβήνουμε με το κρασί και τις βράζουμε για 4-5 λεπτά ακόμα. Βράζουμε στο μεταξύ τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε. Τα ρίχνουμε στο τηγάνι, τα ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε αμέσως. Πασπαλίζουμε με πιπέρι και συνοδεύουμε με το τριμμένο τυρί.