Αρχική Infokids Συνταγές Μακαρόνια φούρνου με κρέμα τυριού και σπανάκι

Μακαρόνια φούρνου με κρέμα τυριού και σπανάκι

1779187_741107295901146_1279420907_n Μια μακαρονάδα φούρνου που δύσκολα μπορεί να της αντισταθεί κανείς!

Υλικά

500 γρ.μακαρόνια
4 κ.σ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. σπανάκι
500 γραμμ. ανθότυρο
1½ φλ. τσαγιού γραβιέρα τριμμένη
1/2 φλ. τσαγιού γάλα
125 γρ. μοτσαρέλα
1 πρέζα μοσχοκάρυδο
αλάτι φρεσκοτριμμένο
πιπέρι

Πλένουμε καλά το σπανάκι, το στύβουμε καλά με τα χέρια για να φύγουν τα περισσότερα υγρά του. Το πολτοποιούμε στο μπλέντερ μαζί με το ανθότυρο. Προσθέτουμε το γάλα, τη μισή γραβιέρα και τη μισή μοτσαρέλα και αλατοπιπερώνουμε. Τέλος πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο, δοκιμάζουμε και, αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220οC στις αντιστάσεις.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό για 10΄. Τα στραγγίζουμε καλά. Τα αδειάζουμε σε μικρό λαδωμένο πυρίμαχο σκεύος. Τα περιχύνουμε με 2 κ.σ. ελαιόλαδο και ανακατεύουμε με κουτάλι, να λαδωθούν καλά. Προσθέτουμε την κρέμα τυρί-σπανάκι και ανακατεύουμε ελαφρά. Περιχύνουμε με τα μακαρόνια, 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με τα υπόλοιπα τυριά. Τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για περίπου 15΄, έως ότου ροδίσουν ελαφρά και λιώσουν τα τυριά στην επιφάνεια. Σερβίρουμε αμέσως.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.