Αρχική Βάφτιση - Παιδικά Πάρτι Μαρτυρικά βάπτισης - Τι συμβολίζουν για το μυστήριο;

Μαρτυρικά βάπτισης - Τι συμβολίζουν για το μυστήριο;

μαρτυρικά βάπτισης

Όλοι τα έχουμε "υποδεχτεί" στο πέτο μας με ενθουσιασμό και προσμονή να δούμε το σχέδιό τους και το χρώμα. Πρόκειται για τα χαρακτηριστικά σταυρουδάκια με την κορδελίτσα και την καρφίτσα που φορούν όλοι οι καλεσμένοι μιας βάφτισης, προκειμένου να επικυρώσουν την παρουσία τους στο ιερό μυστήριο και την «είσοδο» του νεοφώτιστου στη Χριστιανοσύνη. Μαρτυρικά ονομάζουμε τα μικρά και διακριτικά κοσμήματα που προσφέρουμε στους καλεσμένους και τα φορούν στο εξωτερικό τους ρούχο στο τέλος του Μυστηρίου.

Απεικονίζουν συνήθως το Χριστό ή την Παναγία ή ακόμη έχουν το ίδιο το σχήμα του Σταυρού. Στις μέρες μας είναι πιο διαδεδομένα τα σταυρουδάκια, ενώ κυκλοφορούν ευρύτατα και μαρτυρικά που απεικονίζουν ζωάκια, «ματάκια» ή οτιδήποτε άλλο χαριτωμένο, απομακρύνονται όμως έτσι από τον πραγματικό και παραδοσιακό συμβολισμό τους. Τα μαρτυρικά είναι απαραίτητο στοιχείο για την τέλεση της βάπτισης και αγοράζονται από τον/την ανάδοχο μαζί με τα βαπτιστικά ρουχαλάκια, τα εσώρουχα, το λάδι και το λοδόπανο.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.