Μητέρα εξηγεί με μια φωτογραφία γιατί η καισαρική είναι πιο επώδυνη απ’ όσο φανταζόμαστε

Αφού άκουσε πολλούς ανθρώπους να λένε ότι ο τοκετός με καισαρική τομή “δεν είναι πραγματικός τοκετός”, μια μητέρα από την Αυστραλία αποφάσισε να βάλει τέλος στο μύθο ότι η καισαρική τομή είναι “η εύκολη διέξοδος”. Πριν από λίγες ημέρες η Olivia White, μητέρα και blogger, δημοσίευσε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram μια φωτογραφία αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης της.

«Έτσι πραγματικά μοιάζει μια γυναίκα μερικές ώρες μετά από την καισαρική. Όποιος νομίζει ότι είναι ο εύκολος τρόπος να φέρεις το παιδί σου στον κόσμο, το να έχεις μια μεγάλη τομή στην κοιλιά σου και να αισθάνεσαι σαν τα ζωτικά σου όργανα να προσπαθούν να ξεφύγουν από το σώμα σου, μάλλον θα τον κάνει να αναθεωρήσει!».

Η Olivia White έφερε στη μνήμη της την αγωνία και το φόβο που αισθάνθηκε μετά την επίδραση της νάρκωσης στις γεννήσεις των δύο κοριτσιών της. Παρά τον σωματικό πόνο και τη «θήκη καγκουρό» που εξακολουθεί να φέρει μετά τον τοκετό, η ευτυχισμένη μητέρα είπε ότι δεν θα άλλαζε τίποτα από τις γεννήσεις των δύο κοριτσιών της.

«Αν δεν υπήρχε η δυνατότητα να φέρω τα μωρά μου στον κόσμο με αυτό τον τρόπο, δεν θα μπορούσαν να είναι εδώ σήμερα», κατέληξε.

Η δημοσίευση πήρε πάνω από 1.800 likes στο Instagram και πάνω από 3.500 στο Facebook. Πολλές μητέρες που υποβλήθηκαν επίσης σε καισαρική τομή θέλησαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους στα σχόλια της φωτογραφίας.

Η Olivia White έχει δύο κόρες, την 3χρονη Annabelle και την ενός έτους Theodora. Και οι δύο γεννήθηκαν με καισαρική τομή. Η ίδια θέλησε να μοιραστεί την ειλικρινή της άποψη, αφού αισθάνθηκε ταλαιπωρημένη να ακούει τους πάντες να υποστηρίζουν ότι οι γεννήσεις με καισαρική δεν είναι «πραγματικές» γεννήσεις.

«Κυρίως, ήθελα να γνωρίζουν όλοι την πραγματικότητα της καισαρικής τομής και να κάνω όσες μητέρες έχουν υποβληθεί σε αυτή τη διαδικασία να γνωρίζουν ότι δεν χρειάζεται να υπερασπιστούν τον εαυτό τους. Δεν έχει σημασία πώς γέννησες ένα μωρό! Είμαστε όλες μητέρες και πρέπει να είμαστε ενωμένες».