Αρχική Infokids Συνταγές Μοσχαράκι Ορλώφ

Μοσχαράκι Ορλώφ

roast veal stuffed with herbs, tomato and cheese Το κυριακάτικο μας τραπέζι θα είναι ξεχωριστό καθώς θα μαγειρέψουμε μοσχαράκι Ορλώφ. Γευτείτε το και θα μας θυμηθείτε!

Υλικά

1600 γρ. Μοσχάρι νουά
4 σκελίδες σκόρδο
½ φλ. ελαιόλαδο
1,5 ποτήρι κρασιού λευκό κρασί ξηρό
10 φέτες τυρί κασέρι ή άλλο άλλο ανάλογα με την προτίμησή σας
10 φέτες μπέικον στρογγυλό
2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα σκόρδα σε μικρά κομμάτια και τα τοποθετούμε τρυπώντας στο κρέας. Σωτάρουμε το κρέας σε φαρδιά κατσαρόλα με μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο, αλατοπιπερίζουμε και το σβήνουμε με το κρασί. Στη συνέχεια προσθέτουμε 1 ποτήρι νερό και αφού πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να σιγοβράζει για 3 ώρες. Αποσύρουμε το κρέας από το ζωμό και αφού παγώσει το κόβουμε σε φέτες με μαχαίρι. Τοποθετούμε τις φέτες μία μία σε ταψί πυρίμαχο και ενδιάμεσα βάζουμε μία φέτα τυρί και μία φέτα μπέικον. Σουρώνουμε τον ζωμό που έχει μείνει στην κατσαρόλα (περίπου 3 ποτήρια), προσθέτουμε λίγο αλάτι, την κρέμα γάλακτος και το κορν φλάουρ και το βράζουμε έως ότου να δέσει η σάλτσα. Περιχύνουμε τη σάλτσα στο κρέας και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 περίπου λεπτά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.