Αρχική Infokids Συνταγές Mοσχάρι φρικασέ

Mοσχάρι φρικασέ

DSC_0658-1024x680 Το μοσχάρι φρικασέ είναι ένα από τα φαγητά που προτιμάμε να μαγειρεύουμε τις ημέρες που έχει κρύο ή βρέχει. Να θυμάστε ότι με την συνταγή αυτή μπορείτε να μαγειρέψετε οποιοδήποτε από τα τρία βασικά είδη κρέατος (αρνί, μοσχάρι ή χοιρινό) επιθυμείτε.

Υλικά:

1 κιλό μοσχάρι σε μερίδες
6-7 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
½ φλιτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο
2 ματσάκια σέλινο ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό
2 κρόκους αυγών
2-3 κουταλιές αλεύρι
χυμό από 2 λεμόνια
αλάτι
πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε νερό και ρίχνουμε το μοσχαράκι. Tο αφήνουμε να βράσει έως ότου μαλακώσει. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το ελαιόλαδο, το σέλινο, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και 2 ποτήρια νερό.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να βράσει σε μέτρια φωτιά για 2 ώρες περίπου. Πριν σβήσουμε το φαγητό βάζουμε 6 κουταλιές της σούπας ζωμό από το κρέας μας, σε ένα μπολάκι, προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε.

Στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους των αυγών και το χυμό λεμονιού, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην κόψει η σάλτσα. Pίχνουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα και το φρικασέ μας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.