Αρχική InfoTeens Sports Mountainboarding

Mountainboarding

Αν είστε φαν των αθλημάτων σανίδας, το mountainboarding προορίζεται για σας. Θα κλέψει τις καρδιές σας την άνοιξη και το καλοκαίρι, όταν στα βουνά θα έχουν λιώσει πια τα χιόνια και τα κακοτράχαλα χωματένια μονοπάτια θα μπορούν να γίνουν το ιδανικό τερέν για την τετράτροχη σανίδα σας.

Στους φίλους σας μπορείτε να πείτε ότι ασχολείστε με ένα ανοιξιάτικο σπορ χάρη στο οποίο κάθε άνοιξη… παίρνετε τα βουνά. Πολλοί από αυτούς θα θελήσουν να σας ακολουθήσουν στις ανοιξιάτικες αποδράσεις σας, αλλά μόλις δουν από κοντά τι ακριβώς κάνετε εκεί στα βουνά, οι περισσότεροι θα το ξανασκεφτούν. Γιατί το mountainboard είναι πραγματικά extreme. Οι επαϊοντες θα το χαρακτηρίσουν ως ένα extreme sport που πραγματοποιείται με τη συνοδεία σανίδας και «κλέβει» στοιχεία τόσο από το snowboard όσο και από το skateboard, αλλά και την ποδηλασία ανωμάλου δρόμου. Αν και είναι sport με πολλά δανεικά στοιχεία, έχει τη δική του ιστορία που ξεκινά κάπου στο 1992 στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στο mountaiboard, έχουμε την εξέλιξη της σανίδας του snowboard με την προσθήκη τροχών ώστε να μπορεί ο αναβάτης να τσουλάει στο έδαφος, ενώ δεν υπάρχει ίχνος χιονιού, εννοείται. Η φιλοσοφία του στηρίζεται στο εξής: Στο κατά πόσο θα μπορέσει ο αναβάτης με τη σανίδα που έχει επιλέξει να κυριαρχήσει πάνω στο έδαφος. Το μέγεθος της σανίδας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες, όπως το πόσο ανώμαλο είναι το τερέν, το βάρος του αναβάτη, αλλά και το είδος του mountain board στο οποίο επιδίδεται, δηλαδή αγωνιστικό, freestyle, αν σύρεται από kite (αετό) κ.λπ.


Αν και υπάρχουν διάφορες τεχνικές, τις οποίες μαθαίνουν όσοι επιδίδονται στο άθλημα, αυτό που στην ουσία κάνει τη διαφορά είναι η εξάσκηση. Από κει και έπειτα, αν δηλαδή μάθετε να κάνετε σωστά τις καταβάσεις από ένα λόφο ή μέσα στα χωμάτινα μονοπάτια ενός δάσους, από εσάς θα εξαρτηθεί το αν θα διανθίσετε το σπορ με φιγούρες. Οι οποίες μπορούν να είναι από τα απλά –και αναπόφευκτα- άλματα μέχρι τους φοβερούς ελιγμούς ανάμεσα σε τεχνητά εμπόδια ή δέντρα και τις περιστροφές πάνω από μικρούς λόφους ή κεκλιμένες ράμπες. Επίσης, οι μικροί τροχοί εξυπηρετούν τις μεγάλες ταχύτητες, ενώ οι πιο φαρδείς είναι χρήσιμοι σε εκείνους που κατεβαίνουν λόφους. Βέβαια, υπάρχουν και οι παραλλαγές, που αναλόγως κάνουν το άθλημα ακόμα πιο δύσκολο. Έτσι, θα βρείτε σανίδες με τρεις τροχούς, αλλά και με δύο. Όσοι γνωρίζουν, υποστηρίζουν ότι το να κατεβαίνεις ανώμαλο τερέν σε σανίδα δύο τροχών είναι σαν να κάνεις mountain bike χωρίς να χρησιμοποιείς τα χέρια.
Από την άλλη, το mountainboard μπορεί να γίνει όσο εύκολο επιθυμήσει κανείς – και φυσικά το ίδιο δύσκολο. Είπαμε όλα εξαρτώνται από τις φιγούρες, τους ελιγμούς στον αέρα κ.ά., αλλά σύμφωνα με τους ειδικούς μπορεί να ξεκινήσει και ένα εξάχρονο παιδί, ενώ στο εξωτερικό υπάρχουν πολλοί εξηντάρηδες που επιδίδονται μετά μανίας στο σπορ. Το παν είναι η ισορροπία. Εννοείται βέβαια πως οι λάτρεις των σπορ σανίδας δεν έχουν καμία δυσκολία στο να πατήσουν στη σανίδα, να δέσουν σφιχτά τις δέστρες και να κατηφορίσουν. Βασικό σημείο είναι ο εξοπλισμός, ο οποίος, για ευνόητους λόγους, θεωρείται και απαραίτητος. Ρωτήστε λοιπόν για όλα τα βασικά στον εξοπλισμό του (κράνος, προστατευτικά, μακριά παντελόνια, γυαλιά, γάντια κ.ά) και απλά προμηθευτείτε τα όλα. Η ασφάλεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα.

Info
Πληροφορίες για το mountainboard στην Ελλάδα μπορείτε να πάρετε από την ιστοσελίδα www.xtremesports.gr


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.