Αρχική Infokids Συνταγές Μους βερίκοκο με γιαούρτι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

Μους βερίκοκο με γιαούρτι δια χειρός Στέλιου Παρλιάρου

apricotmousse4Ένα δροσιστικό και ελαφρύ γλυκάκι από τον μοναδικό Στέλιο Παρλιάρο.

Υλικά :

500 γρ. γιαούρτι πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά, αναλόγως πόσο ελαφρύ θέλουμε να είναι το γλυκό μας
400 γρ. βερίκοκα, όσο το δυνατόν πιο ώριμα (ζυγισμένα χωρίς τα κουκούτσια)
100 γρ. άχνη ζάχαρη
10 γρ. φύλλα ζελατίνας

Εκτέλεση:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνας σε ένα μπολ με κρύο νερό να μαλακώσουν. Ρίχνουμε στο μπλέντερ την άχνη ζάχαρη και τα βερίκοκα και τα χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Αδειάζουμε το 1/5 περίπου από τον πολτό αυτό σε μια μικρή κατσαρόλα και βάζουμε στη φωτιά.

Μόλις ζεσταθεί καλά ο πολτός, τον αποσύρουμε από τη φωτιά. Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνας, τα ρίχνουμε κι αυτά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσουν και να διαλυθούν καλά. Αδειάζουμε το μείγμα σ' ένα μπολ και το ανακατεύουμε με τον υπόλοιπο πολτό που είχαμε κρατήσει στην άκρη. Τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε απαλά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά.

Μοιράζουμε τη μους σε ποτήρια ή μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσουν, για 2 ώρες τουλάχιστον.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.