Αρχική Infokids Συνταγές Μπισκoτάκια με τζίντζερ

Μπισκoτάκια με τζίντζερ

Ο Δεκέμβριος ξεκίνησε από σήμερα και ήδη η χριστουγεννιάτικη μας διάθεση αρχίσει να ανεβαίνει στα ύψη. Τα όμορφα χριστουγεννιάτικα δέντρα που σιγά σιγα παιρνουν τη θέση τους στα σπίτια μας, τα πολύχρωμα λαμπιόνια και η γιορτινή ατμόσφαιρα που επικρατεί παντού σηματοδοτούν τον ερχομό των Χριστουγέννων. Ελάτε λοιπόν να φτιάξουμε μυρωδάτα τραγανά μπισκοτάκια με τζίντζερ! Θα τα λατρέψετε και το σπίτι θα πλημμυρίσει απίθανες μυρωδιές!

Υλικά:

350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. σόδα
λίγο αλάτι
170 γρ. βούτυρο
1 κ.γ. τζίντζερ ξερό
1 κ.γ. κανέλα
1 καλή πρέζα γαρύφαλλο
1 καλή πρέζα πιπέρι
250 γρ. μαύρη ζάχαρη
80 γρ. μέλι
2 κ.σ. φρέσκο τριμμένο τζίντζερ
1 αυγό και ένα κρόκο
100 γρ. ζάχαρη

Εκτέλεση:

Βάζουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και το ζεσταίνουμε καλά. Ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το περιμένουμε να λιώσει. Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και περιμένουμε μέχρι να αρχίζει να παίρνει ένα καστανό χρώμα. Μπορεί να πάρει 2-3 λεπτά.Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και αδειάζουμε το βούτυρο σε ένα μπολ. Σε ένα μικρό μπολάκι μετράμε και βάζουμε όλα τα ξερά μπαχαρικά μας. Αδειάζουμε τα μπαχαρικά στο βούτυρο και τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσθέτουμε την μαύρη ζάχαρη και το μέλι. Ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα. Ρίχνουμε το φρέσκο τζίντζερ, το αυγό και τον κρόκο και χτυπάμε λίγο ακόμα για να γίνουν ένα ωραίο μείγμα.Παράλληλα σε ένα μεγάλο μπολ έχουμε βάλει το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι και τα ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το μείγμα με το βούτυρο στο μπολ με το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι. Προσοχή όμως, ανακατεύουμε λίγο για να μην σφίξει το μείγμα. Βάζουμε στο ψυγείο για μια ώρα να σφίξει το μείγμα. Στρώνουμε λαδόκολλα σε 2 ταψιά. Ανάβουμε το φούρνο στους 150 βαθμούς Με ένα κουταλάκι του γλυκού παίρνουμε ζύμη και την πλάθουμε σε μικρά μπαλάκια. Έχουμε βάλει την ζάχαρη σε ένα βαθύ πιάτο. Ανά 5 ή ανά δέκα βάζουμε τα μπαλάκια στο πιάτο και τα ζαχαρώνουμε παντού. Βάζουμε τα μπαλάκια πάνω στο ταψί με λαδόκολλα σε αρκετή απόσταση μεταξύ τους γιατί απλώνουν με το ψήσιμο. Μην βάλετε πάνω από 20 μπαλάκια σε κάθε ταψί. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Καλό είναι στη μέση του ψησίματος να γυρίσουμε τα ταψιά ώστε να ψηθούν ομοιόμορφα τα κουλουράκια.Αφαιρούμε τα μπισκότα και τα κρυώνουμε πάνω σε σχάρα.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.