Αρχική Infokids Συνταγές Μπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και δεντρολίβανο

Μπριζόλες μαριναρισμένες σε πορτοκάλι και δεντρολίβανο

0f2fb24361e3c951e4310d279f8492a8 Την Κυριακή που η οικογένεια συγκεντρώνεται στο σπίτι σας προτείνουμε να σερβίρετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ζουμερές μπριζόλες με άρωμα αλλά και γεύση πορτοκαλιού!

Υλικά

4 μπριζόλες χοιρινές, από σπάλα, με το κόκαλο (πάχους περίπου 2 εκ.)
χυμός από 2 πορτοκάλια
ξύσμα από 1/2 πορτοκάλι
1 σκελίδα σκόρδου, κοπανισμένη
2 κλωνάρια δεντρολίβανο
1 κουτ. σούπας μουστάρδα
2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο + 2 κουτ. σούπας επιπλέον
αλάτι
πιπέρι

Eκτέλεση

Σε ένα βαθύ μπολ ανακατεύουμε το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, τις 2 κουταλιές λάδι, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Βάζουμε τις μπριζόλες και ανακατεύουμε ώστε να βραχούν καλά από τη λιγοστή μαρινάδα. Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες (ή ιδανικά 8 ώρες). Ενδιαμέσως, τις γυρνάμε για να μαριναριστούν ομοιόμορφα.

Βγάζουμε τις μπριζόλες 15 λεπτά πριν από το ψήσιμο. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι και βάζουμε τις μπριζόλες (αν δεν χωράνε όλες μαζί, τις ψήνουμε σε δύο δόσεις διαιρώντας τα υλικά). Σοτάρουμε για 4-5 λεπτά από κάθε πλευρά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τη μουστάρδα και αλατοπίπερο και ψήνουμε για άλλα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά.


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.