Αρχική InfoMommy Νέα Oι Abyssinians και οι Congos στον Ελληνικό Κόσμο (30/4)

Oι Abyssinians και οι Congos στον Ελληνικό Κόσμο (30/4)

Δύο από τα μεγαλύτερα Reggae φωνητικά σύνολα του κόσμου οι Abyssinians και οι Congos έρχονται στην Αθήνα στο πλαίσιο της Voices of Jamaica Tour. Επίτιμος καλεσμένος τους ο εκρηκτικός Aba Shanti – I, ένα από τα σπουδαιότερα ονόματα της dub σκηνής.

Οι The Abyssinians αποτελούν αναμφίβολα το καλύτερο roots harmony vocals τρίο στην ιστορία της Reggae. Σχηματίστηκαν το 1969 κι ιδρυτικά μέλη ήταν οι Donald Manning, Bernard Collins και Linford Manning. Την ίδια χρονιά κυκλοφόρησαν το ιστορικό κι ένα από τα καλύτερα και πιο δημοφιλή τραγούδια της Reggae το “Satta Massagana” , ένα τραγούδι κυριολεκτικά εθνικός ύμνος, στην Αιθιοπική μάλιστα γλώσσα, για τους Rastafari ολόκληρου του πλανήτη.

Βαθιά πνευματικοί άνθρωποι οι Abyssinians ασχολούνται ενεργά με τα προβλήματα του λαού τους και συχνά τους συναντά κανείς, όταν δεν τραγουδούν, να επισκέπτονται χωριά και να διαβιώνουν με τους ντόπιους, να συζητούν μαζί τους και να τους διδάσκουν. Ολόκληρη αυτή η εμπειρία και η δύναμη της έχει αποτυπωθεί στους στίχους και τη μουσική τους γενικότερα.

Μετά την επιτυχία τους συνέχισαν να γράφουν εξαιρετικά κομμάτια όπως τα «Declaration of Rights,» «Yi Mas Gan.» and “Let My Days Be Long” με αποτέλεσμα 2 καταπληκτικά reggae album “Forward On To Zion” (1976) και “ARISE” (1978). Τo group χώρισε το 1980 για ένα αρκετά μεγάλο διάστημα για να ξανασμίξουν 9 χρόνια αργότερα. Αποτέλεσμα ήταν το “REUNION”, ένα από τα καλύτερα album των Abyssinians και της Reggae γενικότερα. Από το 2004 και μετά εμφανίζονται σε συναυλίες συνεχίζοντας μέχρι και σήμερα να χαρίζουν μοναδικές στιγμές στο κοινό τους.

Στο πλάι τους οι The Congos, ένα από τα σπουδαιότερα reggae φωνητικά σύνολα της Jamaica, που δημιουργήθηκε στα μέσα της δεκαετίας του 1970. Σε συνεργασία με τον Lee Scratch Perry έχουν ηχογραφήσει στο στούντιο “Black Ark”, το κλασσικό – αριστούργημα και album ορόσημο για την Roots Reggae - “Ηeart of the Congos” [1977]. Η συμβολή του Lee Perry στην ομάδα εξάλλου υπήρξε καταλυτική αφού την μεγάλωσε με την προσθήκη του Watty Burnett. Το “Ηeart of the Congos” μάλιστα έχει χαρακτηριστεί ως το πιο ιδιοφυές album σε ολόκληρη την καριέρα του Lee Scratch’s Perry.

Οι Congos σχηματίστηκαν αρχικά ως δίδυμο από τους «Ashanti» Roy Johnson (τενόρος) και Cedric Myton (φαλσέτο), ενώ αργότερα έγιναν τρίο με την προσθήκη του Watty Burnett (βαρύτονος). Λόγω προβλημάτων που προέκυψαν στη συνέχεια ο Burnett εγκατέλειψε την ομάδα, ενώ σύντομα, ακολουθήθηκε κι ο Johnson, ο οποίος ξεκίνησε σόλο καριέρα. Στα μέσα όμως των 90’s, οι Congos επανασχηματίστηκαν με τη συμμετοχή του Myton και του Burnett και με τη καινούργια συμμετοχή του Lindburgh Lewis ηχογραφώντας πολλά album. Το 2009, οι Myton, Burnett και Johnson επανενώθηκαν με τον Lee Perry για να ηχογραφήσουν το album “Back in the Black Ark”.

Μαζί τους ο Aba Shanti-I, το όνομα ''θρύλος'' της Αγγλικής σκηνής και παγκόσμια μορφή της dub μουσικής, selector και dj ταυτόχρονα, που έρχεται με πολλά δυναμικά dub plate και special στις βαλίτσες του για να προσφέρει ένα Hardcore Dub υπερθέαμα όπως μόνο αυτός ξέρει.

Line up:

The Abyssinians (JAM)

The Congos (JAM)

Aba Shanti-i (UK)

Stefanatty (GR)

Rankin Johnny (GR)

Dj Set Ιωσήφ Βάγγερ

Προπώληση

Ticket House και Metropolis. Οι online πωλήσεις διενεργούνται στο Ticket Arena www.ticketarena.gr και μέσα από την Ticketpro στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ticketpro.gr

Πότε: 30 Απριλίου, Σάββατο

Πού: Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.