Αρχική Νέα O μικρός Νικολά στον κινηματογράφο

O μικρός Νικολά στον κινηματογράφο

Ο μικρός Νικολά24 Δεκεμβρίου προσγειώνεται στις κινηματογραφικές αίθουσες ο μικρός Νικόλας. Φέτος λοιπόν γιορτάζει τα 50 του χρόνια και γίνεται κινηματογραφικός, οπότε, μικρά και μεγαλύτερα παιδιά, σπεύστε. Εξάλλου, διακοπές είναι, και ο κινηματογράφος επιβάλλεται.
Γενιές και γενιές μεγάλωσαν και μεγαλώνουν παρέα με τον μικρό ήρωα και κανείς δεν αντιστάθηκε στη γοητεία του – ούτε καν ο σκηνοθέτης Λορέν Τιράρ, που αποφάσισε να του ανοίξει το δρόμο για τη μεγάλη οθόνη.
Ο μικρός Νικόλας (γαλλ. Le petit Nicolas) είναι δημιούργημα του (σεναριογράφου) Ρενέ Γκοσινί (Rene Goscinny, 1926-1977) και του (σκιτσογράφου) Ζαν Ζακ Σανπέ (Jean-Jacques Sempé, 1932-...).
Είναι ο κεντρικός ήρωας της σειράς βιβλίων "Οι περιπέτειες του μικρού Νικόλα", ένα αθώο και χαριτωμένο παιδάκι που ζει με την οικογένειά του και τους φίλους του σε κάποια πόλη της Γαλλίας, τη δεκαετία του 1950.

Οι ιστορίες δημοσιεύτηκαν την περίοδο 1956-1964, αρχικά στη βελγική εφημερίδα Le Mystique και αργότερα (από το 1959) στις γαλλικές Sud Ouest και Pilot.


Επικοινωνήστε μαζί μας:

Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.