Αρχική Infokids Συνταγές Οι αγαπημένοι μας πειρασμοί τώρα και σε παγωτό!

Οι αγαπημένοι μας πειρασμοί τώρα και σε παγωτό!

Oreo-Ice-Cream-560x507 Βρήκαμε και θέλουμε να μοιραστούμε μαζί σας τους ωραιότερους γευστικούς πειρασμούς σε εκδοχή παγωτού!

Παγωτό Oreo

Υλικά
2 κουτιά ζαχαρούχο γάλα
3 κουτιά φυτική σαντιγύ
3 βανίλιες
1 συσκευασία μπισκότα OREO

Εκτέλεση
Βάζουμε στο μίξερ την φυτική σαντιγύ και τα χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα. Προσθετουμε το ζαχαρούχο γάλα και συνεχίζουμε λίγο ακόμα το χτυπημα. Προσθέτουμε τις βανίλιες και τα μπισκότα OREO χοντροκομμένα. Τοποθετούμε το μείγμα στην καταψυξη για ολο το βραδυ. Το παγωτό μας είναι έτοιμο!

cheesecake-cheesecake-296558_847_356

Παγωτό Cheese cake με Βύσσινο

400 γρ. φρυγανιά τριμμένη
200 γρ.  βούτυρο λιωμένο
150 γρ. ζάχαρη άχνη
200 γρ. κρέμα τυριού
400 - 500 γρ. παγωτό βανίλια ή παγωτό γιαούρτι
Ξύσμα από 1 μοσχολέμονο
Μαρμελάδα βύσσινο
1 βανιλια

Σε μια φαρδιά λεκάνη ρίχνουμε τη φρυγανιά, τη ζάχαρη άχνη και το λιωμένο  βούτυρο καθώς και τη βανίλια. Ζυμώνουμε και φτιάχνουμε τη βάση του cheese cake. Σε ρηχό ταψάκι βάζουμε μία λαδόκολλα και πάνω της βάζουμε ένα τσέρκι με ύψος 6-8 εκατοστά και με διάμετρο 28 εκατοστά. Παίρνουμε τη ζύμη της βάσης και την τοποθετούμε πιέζοντάς τη μέσα στο τσέρκι και σε όλη την εσωτερική πλευρά. Με το σκουπ βγάζουμε μπάλες από παγωτό και τις ρίχνουμε σε μία λεκάνη. Μαλακώνουμε την κρέμα τυριού με τα χέρια μας και τη ρίχνουμε στη λεκάνη με το παγωτό, προσθέτουμε και το ξύσμα από το μοσχολέμονο και ανακατεύουμε όλα τα υλικά με μία ξύλινη κουτάλα. Στη συνέχεια βάζουμε την κρέμα παγωτού μέσα στο τσέρκι και πάνω από τη βάση του cheese cake και την στρώνουμε ομοιόμορφα.  Βάζουμε το cheese cake στην κατάψυξη για να παγώσει καλά. Ξεφορμάρουμε το τσέρκι μας σε πιατέλα και περιχύνουμε το γλυκό μας με τη μαρμελάδα βύσσινο αφού πρώτα την έχουμε αραιώσει με λίγο νερό για να μπορέσουμε να τη δουλέψουμε.

kinder bueno icecream - 17Παγωτό Ferrero Rocher

500 γρ. κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ
1 1/2 κουτί ζαχαρούχο
50 γρ. εβαπορέ
βανίλια
1 αυγό
ferrero rocher

Προσθέτουμε στη σφιχτή σαντιγύ τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε στην κατάψυξη. Αφού μισοπαγώσει, προσθέτουμε τα ferrero σπασμένα στο χέρι ή και θρυμματισμένα στο multi αν θέλετε. Παγώνουμε εκ νέου και σερβίρουμε!

DSC06236-1024x919Παγωτό τιραμισού

Για το παγωτό

150 γρ. ζάχαρη
150 ml νερό
250 γρ. τυρί μασκαρπόνε
200 γρ. τυρί κρέμα
50 ml βανίλια υγρή
30 ml καφέ εσπρέσο, ρόφημα
30 ml λικέρ καφέ
75 γρ. μπισκότα σαβαγιάρ
30 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (55% περιεκτικότητα σε κακάο), τριμμένη

Για πασπάλισμα

6 γρ. κακάο σε σκόνη
Σοκολάτα γάλακτος

Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι τα 115γρ. ζάχαρης και το νερό και βράστε σε μέτρια φωτιά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι. Κατεβάστε το από την φωτιά και αφήστε το να κρυώσει. Βάλτε σε ένα μπολ το τυρί μασκαρπονε και το τυρί κρέμα και ανακατέψτε πολύ καλά με τον αυγογδάρτη. Προσθέστε σταδιακά το κρύο σιρόπι ζάχαρης και την υγρή βανίλια ενώ συνεχίζετε το ανακάτεμα συνεχώς για τουλάχιστον 2-3’. Αδειάστε το μίγμα σε ένα πλαστικό τάπερ με καπάκι και παγώστε το για 4 ώρες στην κατάψυξη. Στο διάστημα αυτό βγάλτε το 2 φορές από την κατάψυξη και χτυπήστε το μίξερ χειρός για να μην δημιουργηθούν κρύσταλλοι από τον πάγο.

Εν τω μεταξύ σε ένα μικρό μπολ ρίξτε το στιγμιαίο καφέ ρόφημα, την υπόλοιπη ζάχαρη και το λικέρ καφέ, και ανακατέψτε πολύ καλά με αβγοδάρτη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Αφήστε το στην άκρη για 5-6’. Κόψτε τα μπισκότα σαβoυαγιάρ σε πολύ μικρά κομμάτια και προσθέστε τα στο μείγμα του καφέ.

Μοντάρετε το γλυκό. Βγάλτε το παγωτό από το ψυγείο και αδειάστε τα ¾ σε ένα μεταλλικό σκεύος για παγωτό. Πασπαλίστε από πάνω με τα σιροπιασμένα μπισκότα και με λίγο τρίμα σοκολάτας. Σκεπάστε από πάνω με ένα στρώμα παγωτό και πασπαλίστε με ένα στρώμα ακόμα μπισκότο και σοκολάτα. Τελειώστε με ένα στρώμα παγωτό. Σκεπάστε με διάφανη μεμβράνη και βάλτε το στην κατάψυξη για 3-4 ώρες . Βγάλτε το παγωτό τιραμισου από την κατάψυξη , αφαιρέστε την μεμβράνη και αφήστε το εκτός ψυγείου για 6-7’ να ξεπαγώσει λίγο . Σερβίρετε το σε μπολ ή ποτήρια της αρεσκείας σας και πασπαλίστε με λίγο κακάο ή τριμμένη σοκολάτα γάλακτος.

129744g-loukoumiΠαγωτό Λουκούμι

Υλικά

375 ml (1.5 φλ.τσ.) γάλα
500 ml (2 φλ.τσ.) κρέμα γάλακτος
150 γρ. (2/3 φλ.τσ.) ζάχαρη ψιλή
6 κρόκοι αβγών
100 γρ. λουκούμι της αρεσκείας σας

Μίγμα Α:

Βάζουμε 250 ml από το γάλα σε μικρή κατσαρόλα μαζί με την κρέμα γάλακτος και την ζάχαρη, σε μέτρια φωτιά για μερικά λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς ώσπου να λιώσει η ζάχαρη.
Προσοχή το γάλα δεν πρέπει να βράσει. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Μίγμα Β: Χτυπούμε τους κρόκους με το μίξερ για 1 λεπτό και προσθέτουμε 60 ml από το μίγμα του ζεστού γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς. Ενώνουμε τα δύο μίγματα και ξαναβάζουμε την κατσαρόλα σε σιγανή προς μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη κουτάλα, μέχρι το μίγμα να πήξει τόσο όταν βγάζουμε την κουτάλα ένα λεπτό στρώμα να στέκεται στο πίσω μέρος της (εάν χρησιμοποιούμε θερμόμετρο ή θερμοκρασία του δεν πρέπει να είναι πάνω από 84-85 βαθμούς Κελσίου). Προσοχή δεν πρέπει να βράσει γιατί χαλάει το μίγμα. Περνούμε από λεπτό σουρωτήρι και το αφήνουμε να κρυώσει για 15-20 λεπτά. Μετά είτε το βάζουμε σε παγωτομηχανή ακολουθώντας τις οδηγίες της είτε ακολουθούμε τη γνωστή διαδικασία ψύξης και χτυπήματος για 3-4 φορές ανά 1-2 ώρες (όπως και στην δική μου παραλλαγή της συνταγής).


Επικοινωνήστε μαζί μας:
Μύλων 75 104 41 Αθήνα
210 5121893

τηλεφωνήστε μας για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία

news@infokids.gr

για νέα, πληροφορίες, εκδηλώσεις ή Δελτία τύπου

info@infokids.gr

για ερωτήσεις και πληροφορίες σχετικά με το site μας

Το περιεχόμενο της ιστοθέσης είναι μόνο για ενημερωτικό σκοπό και δεν θα πρέπει να αντικαθιστά οποιαδήποτε ιατρική συμβουλή, διάγνωση ή και θεραπεία που χορηγείται από τον γιατρό σας ή από τον εξειδικευμένο επιστήμονα υγείας. Απαγορεύεται η αναπαραγωγή, μεταβίβαση, διανομή ή αποθήκευση μέρους ή του συνόλου του περιεχομένου σε οποιαδήποτε μορφή, χωρίς την προηγούμενη γραπτή συγκατάθεση του νομικού τμηματος του Infokids.